Kino mūzikas zelta izlase viesībās pie Lielā Kristapa Rīgas svētku lielkoncertā "Kino gars"
Dziedātājs Daumants Kalniņš.
Kultūra
2016. gada 11. augusts, 19:43

Kino mūzikas zelta izlase viesībās pie Lielā Kristapa Rīgas svētku lielkoncertā "Kino gars"

Jauns.lv

13. augustā pulksten 21.00 11. novembra krastmalā iedzīvotāji un pilsētas viesi aicināti uz viesībām pie Lielā Kristapa Rīgas svētku vakara lielkoncertā „Kino gars” un svētku uguņošanu koncerta noslēgumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

1896. gadā – pirms 120 gadiem, Rīgā notiek pirmais kino demonstrējums, līdz ar to varam droši apgalvot - Rīgā piedzimst kino skatītājs.

Jau līdz ar mēmā kino parādīšanos, mūzika ir tā, kas kino stāstam piešķir emocionālo dimensiju. Tas ir kino gars, kas saviļņo un piedāvā piedzīvot sajūtas, kādas reālajā dzīvē nav iespējams izbaudīt. Rīgas 815. gadadienas svētku lielkoncerta programma veidota kā veltījums paša kino un tā skatītāja dzimšanas dienai Rīgā.

Programmā skanēs kino mūzikas zelta izlase, kas piedāvās doties aizraujošā ceļojumā cauri kino paaudžu un žanru daudzveidībai, sākot ar Holivudas – kino zelta laikmeta filmām (Sniegbaltīte un 7 rūķīši, Brokastis pie “Tifanija”), latviešu kino klasiku (Teātris, Tās dullās Paulīnes dēļ, Klāvs - Mārtiņa dēls, Mans draugs - nenopietns cilvēks, Ilgais ceļš kāpās, Elpojiet dziļi, Vajadzīga soliste), līdz pat mūsdienu kino ekrānu grāvējiem (Netīrās dejas, Spoku mednieki, Čikāga, Greja 50 nokrāsas, Matrikss, Graustu miljonārs, Misija, Mulenrūža, Zeltacs, Jaukā sieviete, Šreks, Desperado, Amelia, Karību jūras pirāti, Lielais Getsbijs, Krēsla, Karalis lauva), kā arī populārākajiem televīzijas seriāliem.

Viesību dalībnieki:

Solisti Ieva Kerevica, Annija Putniņa, Ginta Krievkalna, Iluta Alsberga, Daumants Kalniņš, Andris Ērglis, Ralfs Eilands, Jānis Bukums, Inita Āboliņa (akordeons), Oskars Petrauskis (saksofons)

Rīgas kamerkoris “Ave Sol”

Instrumentālā grupa Kristapa Krievkalna vadībā

Svētku orķestris

Deju grupa Rolanda Meržejevska vadībā

Mākslinieciskais vadītājs un diriģents Romāns Vanags

Režisors Uģis Brikmanis

Scenogrāfs Aigars Ozoliņš

Krāšņiem uguns ziediem rotājot Rīgas naksnīgās debesis, pulksten 23.00 vakara lielkoncerta programma izskanēs aizraujošā uguņošanas priekšnesumā latviešu kino mūzikas pavadījumā.

Īpašs paldies Rīgas brīvostas pārvaldei par atbalstu lielkoncerta tapšanā.

Ar detalizētu svētku programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē www.rigassvetki.lv. Aktuālajām ziņām aicinām sekot līdzi sociālajos tīklos: www.twitter.com/rigassvetki ,

www.facebook.com/RigasSvetki

.

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi un nodibinājumu „Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs”; organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem – uzņēmumiem un sabiedriskajām organizācijām.

Atgādinām, ka svētku dienās, 13. un 14. augustā, Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību Karlīna Timofejeva / Foto: Photo Agency F64