Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Politika

Nodibina Vidzemes partiju; par priekšsēdētāju ievēl Rūjienas mēru

Jauns.lv

Šodien Rūjienā oficiāli nodibināta Vidzemes partija, par tās priekšsēdētāju ievēlēts Rūjienas mērs Guntis Gladkins, Saeimas eksdeputāts Vents Armands Krauklis būs viņa vietnieks.

Nodibina Vidzemes partiju; par priekšsēdētāju ievē...

Par Vidzemes partijas priekšsēdētāja vietnieku ievēlēts arī Alūksnes uzņēmējs Egīls Josts.

Partijas valdē iekļauti pārstāvji no Alūksnes, Pļaviņām, Smiltenes un Aizkraukles.

Jau ziņots, ka Vidzemes partijas izveides iniciatīvas grupā iesaistījušies vairāki iepriekš Tautas partijā bijuši pašvaldību darbinieki. Partijas programmas izstrādes darba grupas vadītājs ir bijušais tautpartijietis Vents Armands Krauklis.

Partijas dibināšanas paziņojumu parakstījis Rūjienas novada domes priekšsēdētājs Guntis Gladkins, Alūksnes novada domes deputāts zemnieks Laimonis Sīpols, Madonas novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ceļapīters, Aizkraukles novada domes priekšsēdētājs Leons Līdums, Cēsu pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Rozenbergs, Pļaviņu ģimnāzijas direktors Vladimirs Samohins, Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Aivars Fomins, biedrības "Atbalsts Valkai" valdes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis, Gulbenes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Dainis Švika, Vidzemes plānošanas reģiona padomes priekšsēdētājs Nikolajs Stepanovs, Smiltenes novada domes jurists Māris Rungulis, uzņēmēja Valentīna Moroza, uzņēmējs Normunds Mazurs, uzņēmējs Ivars Zalužinskis, Alūksnes novada domes deputāte Elita Laiva.

Kā ziņots, Rūjiena par Vidzemes partijas dibināšanas vietu izvēlēta gan tāpēc, ka ir viena no skaistākajām un aktīvākajām Vidzemes mazpilsētām, gan tāpēc, lai demonstrētu, ka Vidzemes partijai vienlīdz svarīgas būs gan lauku, gan visa izmēra pilsētu intereses.

"Rūjienā savulaik tika formēta Ziemeļlatvijas armija, tur uzbūvēts pirmais Brīvības piemineklis. Tie bija grūti laiki, kad izšķīrās Latvijai būt vai nebūt. Arī tagad ir līdzīgi, jo, ja nemainīsies Latvijas ekonomiskā politika, Latvija pārskatāmā nākotnē būs tāda pat jautājuma priekšā. Jau tagad tieši ģimenes ar bērniem pirmkārt kārtām pamet mazpilsētas, pagastus un dodas uz ārzemēm, jo augsto nodokļu un ekonomikas saspiešanas dēļ tautsaimnieciskā dzīve ir komas stāvoklī," teikts topošās partijas paziņojumā.

Vidzemes partija to vēlas mainīt un uz Saeimas vēlēšanām meklēs partnerus, kuri domā līdzīgi un ir gatavi aktīvai rīcībai.

LETA