Kaupers dzied „Pingvīnu dziesmu” jaunajā multenītē par Loti. VIDEO
Sabiedrība
2011. gada 25. augusts, 16:28

Kaupers dzied „Pingvīnu dziesmu” jaunajā multenītē par Loti. VIDEO

Jauns.lv

Renārs Kaupers iedziedājis tituldziesmu jau otrajā studijā „Rija” uzņemtajā pilnmetrāžas animācijas filmā par suņu meiteni Loti, kuras pirmizrāde notiks piektdien, 26. augustā.

„Lote un Mēnessakmens noslēpums” ir otrā pilnmetrāžas animācijas filma par dzīvespriecīgās suņu meitenes Lotes un viņas draugu piedzīvojumiem, kas ir tikpat aizraujoša, krāsaina un jautra kā pirmā filmiņa „Lote no Izgudrotāju ciema”, kas pirmizrādi piedzīvoja 2007. gadā.

Arī pirmās filmas par Loti dziesmas iedziedāja Renārs Kaupers ar „Prāta vētru”.

Jaunas filmas īss izklāsts: Kādu nakti, meklējot vecā ceļotāja Klausa koferi, Izgudrotāju ciemā ielaužas divi svešinieki. Suņu meitene Lote pārsteidz svešiniekus, kuri nobijušies nomet zemē dzelteno akmeni, ko paņēmuši no kofera, un aizmūk. Klauss atradis šo akmeni savā pēdējā ceļojumā kalnos. Patiesībā bija trīs akmeņi; pārējie divi palikuši pie Klausa draugiem suņiem Freda un Villes. Lote atklāj, ka tie nav vienkārši akmeņi, bet gan ar sarežģītu mehānismu vidū. Klauss un Lote nolemj doties pie Freda un Villes, lai paņemtu pārējos akmeņus un atrisinātu šo noslēpumu. Abi svešinieki seko viņiem. Drīz akmeņu meklēšanā iesaistās vēl kāds – kaķis Pauls. Drīz vien Lote saprot, ka tas ir kas vairāk par vienkāršu piedzīvojumu. Filmas beigās Lote un Klauss dodas uz seno templi augstu kalnos, palīdzot mēness trušiem priecīgiem atgriezties mājās – uz Mēness.

Filmas pirmizrāde notiks 26. augustā vienlaicīgi vairākās Latvijas vietās – Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Talsos, Valmierā, Siguldā un Daugavpilī.

„Ja salīdzinām ar iepriekšējo filmu par Loti, šī ir kvalitatīvāka un profesionālāka, bet vērtības – labsirdība un dzīvesprieks – ir tās pašas. Arī šai filmai dziesmas sacerējis un iedziedājis Renārs Kaupers, kas iejuties pingvīna ādā,” pauda filmas producents Vilnis Kalnaellis. Īpašs prieks filmas veidotajiem arī par iemīļotajiem latviešu aktieriem, kuri filmā iejutušies dažādos tēlos. Skatītāji varēs saklausīt, piemēram, Jura Strengas, Jāņa Jarāna, Gundara Āboliņa, Aināra Ančevska, Olgas Dreģes un Pētera Liepiņa balsi.

Renārs Kaupers iedziedājis „Lotes un Mēnessakmens noslēpuma” tituldziesmu – „Pingvīnu dziesmu”

„Prāta vētras” izpildītais „Krāsainais maršs” pirmajā filmiņā par Loti no Izgudrotāju ciema

Kasjauns.lv/ Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva