Latvijā pieaug dakteru klaunu skaits; darbojas jau 28 dakteri klauni
Sākot ar šo pusgadu, dakteru klaunu skaits ir audzis, un tagad gandrīz katrā Latvijas slimnīcā, kur ir bērnu nodaļa, bērniem un viņu vecākiem būs iespēja saņemt dakteru klaunu palīdzību smagajos brīžos.
Sabiedrība
2016. gada 15. augusts, 19:22

Latvijā pieaug dakteru klaunu skaits; darbojas jau 28 dakteri klauni

Jauns.lv

No šī pusgada pieaudzis dakteru klaunu skaits un patlaban Latvijā darbojas jau 28 ārsti klauni, informēja akcijas "Smiekli ārstē!" organizatoru pārstāve Inese Dābola.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Dakteru klaunu uzdevums nav vienkāršs - kopā ar bērnu izdzīvot sāpes un negācijas, kas rodas ārstēšanās procesā un pārveidot tās pozitīvās emocijās, par smiekliem. Ir vairākkārtēji pierādīts, ka laba pašsajūta nostiprina imunitāti un paātrina izārstēšanos. Sākot ar šo pusgadu, dakteru klaunu skaits ir audzis, un tagad gandrīz katrā Latvijas slimnīcā, kur ir bērnu nodaļa, bērniem un viņu vecākiem būs iespēja saņemt dakteru klaunu palīdzību smagajos brīžos. Esam priecīgi par katru ziedojumu un atbalstu, jo pat maza artava ļauj vairāk bērniem saņemt nepieciešamo atbalstu un prieku", tā uzsver programmas "Dr.Klauns" vadītāja Marianna Milovska.

Patlaban visā Latvijā darbojas jau 28 klauni un vēl 20 tiek apmācīti.

Atbalstīt projektu var ikviens interesents, un šogad ir iespējams veikt ziedojumus akcijas ziedojumu kastītēs "Rimi" un "Supernetto" tirdzniecības vietās. "Mēs esam priecīgi, ka varam būt partneri vēl vienai labai un noderīgai iniciatīvai, kuras laikā paši mazākie var saņemt pozitīvu smieklu devu un atbalstu brīdī, kad gadījies nonākt slimnīcā. Mēs patiesi ceram, ka "Rimi" un ikviena Latvijas iedzīvotāja ieguldījums nesīs prieku tūkstošiem bērnu un ikviena Latvijas slimnīca varēs lepoties ar vairākiem desmitiem dakteru klaunu," uzsver "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite.

Akcija "Smiekli ārstē!" tiek organizēta jau trešo gadu, un tās laikā sabiedrība tiek aicināta atbalstīt dakteru klaunu darbību. Šogad akcija norisinās līdz 25.septembrim.

Akcijas "Smiekli ārstē!" mērķis ir pievērst uzmanību dakteru klaunu projektam, kā arī aicināt ikvienu iesaistīties un atbalstīt šo akciju.

LETA/Foto: Ieva Makare/LETA

Tēmas