Ceļvedis, kur nosvinēt 1. septembri. Koncerti, balles, spēles…
Kultūra
2011. gada 31. augusts, 10:15

Ceļvedis, kur nosvinēt 1. septembri. Koncerti, balles, spēles…

Jauns.lv

Pirmo skolas dienu 1. septembrī gan skolu audzēkņi un viņu vecāki, gan viņu skolotāji visā Latvijā atzīmēs ne tikai ar svinīgiem aktiem, bet arī vērienīgiem koncertiem un jautrām atrakcijām.

­

Lielāki vai mazāki Zinību dienas pasākumi notiks katrā Latvijas pilsētā un novadā. Kasjauns.lv apkopoja vērienīgākos no tiem.

Rīga

Vērmanes dārzā 1. septembrī no pulksten 15.00 jau astoto gadu notiks Zinību dienai veltīts pasākums „Zem viena jumta”. Tajā gan lieli, gan mazi varēs izbaudīt lieliskas atrakcijas, uzzināt daudz jauna par citām organizācijām, piedalīties konkursos, loterijā un nofotografēties no putna lidojuma.

Vērmanes dārzs tiks izveidots kā pilsēta ar ieliņām - izglītības, mākslas, mūzikas, spēļu, sporta un citas ielas, būs arī veselības strūklaka un grāmatu apmaiņas punkts. Uz lielās skatuves no pulksten 15.00 līdz 22.00 varēs vērot un klausīties dažādos priekšnesumos.

Dienas īpašais pārsteigums būs Nikolaja Puzikova, Aijas Andrejevas, Ivo Fomina, grupu „Astro'n'out”, un „Z-Scars” uzstāšanās.

Cēsis

* Cēsīs Zinību dienā norisināsies „Jauniešu diena’11”. No pulksten 12.00 līdz 15.00 Maija parkā un Skeitparkā bērniem būs jautra ballīte - ikviens varēs iejusties pirāta lomā un piedalīties „jūras laupītāju” spēlēs un radošajās darbnīcās.

* Savukārt no pulksten plkst.19.00 līdz 23.00 Cēsu pils dārzā norisināsies mūzikas pasākums, kurā uzstāsies  grupas „Seat free”, „Break The Norm”, „Tonick” un citas.

Ieeja pasākumos bez maksas.

Jelgava

Jelgavas Uzvaras parka estrādē 1. septembrī pulksten 20.00 sāksies koncerts „Jelgava ierībina 1.septembri”.

Koncerta repertuārs veidots tā, lai būtu saistošs visām paaudzēm – gan skolēniem un studentiem, gan skolēnu vecākiem un vecvecākiem. Koncertā piedalīsies dziedātāji Andris Ērglis, Nikolajs Puzikovs, Liene Šomase, Ginta Krievkalna (Ēķe), Guntis Veits un grupa „CREDO”, Edvīns Zariņš no grupas „Dakota”, grupas „Wild” solists Ģirts Zebuliņš,  grupa „Laikā Pirms” un tās solists Ivars Galiņš, kā arī grupa „ZZ TOP Cover band”, grupa „AMURR” un citi.

Biļetes cena: skolēniem un studentiem - Ls 3, pārējiem – Ls 4.

Jelgavā ierībinās 1. septembri

­

Jūrmala

* Kauguru Kultūras namā Zinību dienā pulksten 14.00 izrādīs teatrālu uzvedumu „Mazā raganiņa dodas uz skolu”. Savukārt Kultūras nama foajē un pagalmā notiks atraktīvas radošās darbnīcas un citas aktivitātes veltītas pirmajai skolas dienai.

* Jūrmalas Pilsētas muzejā 1. septembrī no pulksten 14.00 līdz 18.00 norisināsies radoši praktiski nodarbība visai ģimenei „Rotaļlietu vēsture” - senu rotaļu un skaitāmpantu apgūšana, vecmāmiņas rotaļlietas, tēta un mammas spēles un rotaļlietas, kuru vadīs muzeja galvenā vēstures speciāliste Inga Sarma.

Ogre

* Ogrē, Brīvības ielas skvērā 1. septembri pulksten 12.00 sāksies pasākums „Vienā dienā visai skolai cauri gāju”.

Vai tas ir iespējams? Apgūt skolas programmu no 1. līdz 12.klasei vienā dienā? Jā! 1. septembrī par to varēs pārliecināties Ogres Skvēriņā, kur katrs, liels vai mazs skolnieks, varētu saņemt diplomu par skolas beigšanu. Protams, katrā klasē būs jāveic kāds uzdevums. Eksāmeni, pārsteigumi. Būs jautri! Skolas darbību kontrolēs Pats Direktors. Pasākumu organizē Ogres Kultūras centrs.

* Savukārt pulksten 19.00 Ogres Kultūras centra Deju zālē norisināsies balle, kurā muzicēs grupa „Tranzīts”. (ieejas maksa – Ls 1,5).

Preiļi

Preiļu parka estrādē 1. septembrī pulksten 18.00 Zinību dienas un parka vasaras sezonas noslēguma pasākums - mūzikas grupas „Autobuss debesīs” koncerts. Ieeja -bez maksas.

Rēzekne

Uzsākot jaunu mācību gadu Latgales Kultūrvēstures muzejā 1. septembrī no pulksten 10.00 norisināsies akcija „Muzeja senā skola”. Pirmajā skolas dienā gan esošajiem, gan nākamajiem un bijušajiem skolēniem būs iespēja iejusties senās skolas noskaņās un pārbaudīt savas prasmes boksterēšanā un glītrakstīšanā ar tinti un spalvu vai uz bērza tāss ar ogli, svērt un mērīt senajās mērvienībās.

Muzeja senajā skolā būs arī mūsdienu tendences – sacensības īsziņu rakstīšanā, bet ekspresizstādē skatāmas vairāk kā 400 privātkolekcionāra pildspalvas no dažādām valstīm.

Maksa par nodarbību: skolēniem un studentiem – Ls 0,2; pieaugušajiem – Ls 0,4

Sigulda

* Raiņa parkā no pulksten 13.00 līdz 15.00 notiks „Cirka darbnīcas”.

* Savukārt pulksten.18.00 visi aicināti uz Siguldas Mākslu skolu „Baltais flīģelis”, kur notiks Teātra studijas izrāde „Īkstīte.’

Valka

1. septembrī pulksten 22.00 pie Valkas pagasta Saieta nama „Lugažu muiža” notiks mūzikas un kino vakars „Aristotelis Lugažos”. Pasākumā piedalīsies pankroka grupa „Seven Lies”, kurā spēlē dvīņu pilsētu – Valkas un Valgas jaunie mūziķi. Kino vakara pasākuma apmeklētājiem būs iespēja noskatīties filmu programmu, ko piedāvā biedrība „309.kabinets”.

Lietus gadījumā pasākums notiks Saieta nama lielajā zālē. Ieeja – bez maksas.

Ventspils

1. septembrī pulksten 13.00 Ventspils Piedzīvojumu parkā norisināsies pasākums „1. septembra saldējuma kokteilis Piedzīvojumu parkā”. Saldējuma kokteili gatavos Ventspils atpūtas un izklaides centra „Klondaika” bārmeņi. Par muzikālo noformējumu rūpēsies mūziķis Kaža (Rīga), DJ Lācis (Ventspils) un popstudija „Jūras akmentiņi”. Ieeja – bez maksas.

Vestienas pagasts

Ķirsona muiža Madonas novada Vestienas pagastā 1. septembrī no pulksten 15.00 līdz 16.30 visus aicina uz pasākumu visai ģimenei „Nezinīša un Zinīša pigoriņi”. – 1. septembra svinēšanu tagadējiem, bijušajiem un tiem, kuri nākotnē būs skolēni, viņu vecākiem, brāļiem, māsām, vecmāmiņām un vectētiņiem.


Elmārs Barkāns/ Foto: Bulls Press