Novadu ziņas
2011. gada 11. septembris, 14:14

Kandavas novadam joprojām neizdodas izsolīt Grenču skolas ēku

Jauns.lv

Kandavas novada pašvaldība 7.novembrī rīkos jaunu izsoli vēsturiskajai Grenču skolas ēkai Zemītes pagastā, jo 16.augusta izsole, tāpat kā citas izsoles kopš 2009.gada, beigusies bez pretendentiem.

Kandavas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Dagnija Gudriķe informēja, ka pašvaldībai nav izdevies pārdot Grenču skolu. Izsole bija paredzēta 16.augustā, bet uz to nepieteicās neviens pretendents. Grenču skolas sākumcena izsolē bija noteikta 90 200 latu apmērā.

30.augustā Kandavas novada domes sēdē deputāti nolēma rīkot atkārtotu izsoli. Tā notiks 7.novembrī, plst.14 Kandavas novada domē, Kandavā, Dārza ielā 6. Tā būs mutiska izsole ar augšupēju soli, bet nekustamā īpašuma izsoles sākumcena tagad ir 72 160 latu.

Kā iepriekš ziņots, šo ēku pašvaldība jau vairākās izsolēs mēģina pārdot kopš 2009.gada 15.jūlija. 2009.gadā izsoles objekta sākumcena bija 100 000 latu, izsoles nodrošinājums - 10 000 latu.

Kā ziņots, nekustamais īpašums "Grenču skola" Tukuma rajona Kandavas novada Zemītes pagastā sastāv no zemesgabala 8,6 hektāru (ha) platībā, uz zemesgabala atrodas četras ēkas (skolas ēka, internāts, palīgēka - katlumāja, palīgēka - sūkņu māja).

Skola šajā ēkā likvidēta vēl 1998.gadā. Pēc tam tā bija internātskolas filiāle, taču internātam tā bijusi par dārgu un par lielu, tāpēc ēka palikusi tukša. Pašvaldība nesaskata pielietojumu šai ēkai. Kandavas novada dome Grenču skolas ēku bija piedāvājusi pārņemt valstij, taču ne Labklājības ministrija, ne Izglītības un zinātnes ministrija par to interesi neizrādīja.

Iepriekšējais Kandavas novada domes priekšsēdētājs Alfrēds Ķieģelis (LZS) 2009.gadā aģentūru LETA informēja, ka esot izsmeltas novada iespējas ēku uzturēt, - vairums iestāžu un organizāciju no tās atteicies.

Kandavas novada domes attīstības un sabiedrisko attiecību speciāliste Solvita Viļuma aģentūru LETA iepriekš informēja, ka īpašumu "Grenču skola" Kandavas novads kopš 2009.gada 1.septembra nodevis apsaimniekošanā SIA "Kandavas komunālie pakalpojumi".

Pašvaldības uzņēmums rūpējas par ēkas apkārtni un pieskata, lai to kāds neizdemolē, kā bieži mēdz notikt ar tukšām ēkām.

Kā tolaik uzsvēra Bērziņa, izsoles izgāšanās apliecina, ka tukša un nepamatota bijusi "pret pašvaldību iepriekš saceltā ažiotāža televīzijā, cenšoties atmaskot nepamatotas sazvērestības teorijas par Grenču skolas ēkas pārdošanu".

2009.gada 10.maija televīzijas raidījumā "Nekā personīga" tika stāstīts, ka "Kandavas novada dome nolēmusi pirms vēlēšanām iztirgot vienu no skaistākajām un vēsturiskajām ēkām rajonā - Grenču skolu". Kā viens no iespējamajiem pircējiem raidījumā tika minēts būvkompānijas "RBS SKALS" valdes priekšsēdētājs Māris Saukāns, kas nenoliedza savu interesi par īpašumu.

Kandavas novada domes priekšsēdētājs raidījumā noliedza, ka jaunais īpašnieks esot zināms pirms izsoles, nenoliedzot, ka viņam bijušas sarunas ar Saukānu, kurš apstiprināja gatavību startēt izsolē.

LETA