Politika

Kosteņecka: Ušakovs būs zaudētājs un vainīgs krievu un latviešu acīs

Jauns.lv

Rīgas domes priekšsēdētājs un politisko partiju apvienības "Saskaņas centrs" valdes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, parakstoties par referenduma rīkošanu, lai nostiprinātu krievu valodu kā otru Latvijas valsts valodu, būs zaudētājs un gūs nopēlumu gan latviešu, gan krievu elektorāta acīs, intervijā LTV 1.kanāla raidījumam "Panorāma" sacīja rakstniece un publiciste Marina Kosteņecka.

Kosteņecka: Ušakovs būs zaudētājs un vainīgs kriev...

Viņa uzsvēra, ka pati kā krieviete aiz pašcieņas nav balsojusi par nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, taču viņas pašcieņa neļautu parakstīties par krievu valodas atzīšanu kā otru valsts valodu.

Rakstniece šādu Ušakova rīcību vērtē kā izmisuma soli un ļoti lielu politisko kļūdu, kā rezultātā no SC novērsīsies līdz šim to atbalstījušie latviešu vēlētāji. Savukārt neviennozīmīgi vērtēto Ušakova rīcību, komentējot Latvijas vēsturiskās okupācijas faktu un gatavību no SC apvienības izslēgt Latvijas Sociālistisko partiju pirms pašreizējās valdības veidošanas procesa viņam nepiedošot arī krievu vēlētāji.

Vienlaikus Latvijas vēlētāji vainu par referenduma rīkošanas izdevumiem, ja tam tiks savākts nepieciešamais parakstu skaits, novelšot tieši uz Ušakovu.

"Ušakovs būs zaudētājs, savukārt iegūs [Vladimira] Lindermana un [Jevgēņija] Osipova partija," skaidro Kosteņecka.

Viņa pauda pārliecību, ka par spīti nelielajai līdzšinējai aktivitātei nepieciešamo parakstu skaitu referenduma ierosināšanai esot iespējams savākt. Tāpat "šajā anekdošu zemē" esot iespējama Valērija Kravcova (SC) ievēlēšana Eiropas Parlamentā kā protesta balsojums, uzskata rakstniece.

Kā ziņots, lai arī SC vārdos neatbalsta referenduma rīkošanu par otrās valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai, SC līderis un Rīgas mērs Ušakovs ir parakstījies par referenduma sarīkošanu.

Ušakovs plašsaziņas līdzekļiem izsūtītajā paziņojumā, kuru viņš parakstījis kā Latvijas pilsonis, savu rīcību skaidro nevis kā vēršanos pret latviešu valodu, bet gan cīņu par savu pašcieņu.

Ušakovu saniknojusi apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK ministru rīcība, kuri valdībā nobalsoja pret līdzekļu piešķiršanu referenduma sarīkošanai.

LETA