1dienas
21stundas
42minūtes
34sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Raimonds Pauls saka „Pietiek vienreiz!” un aiziet no „Jaunā viļņa”
Sabiedrība

Raimonds Pauls saka „Pietiek vienreiz!” un aiziet no „Jaunā viļņa”

Jauns.lv

Atbildot uz Latvijas biznesmeņu lūgumu sadarboties, lai festivāls „Jaunais vilnis” neatstātu Jūrmalu, Raimonds Pauls radiointervijas laikā „uzsprāga” un kategoriski attiecās no turpmākās darbības „Jaunajā vilnī”.

Raimonds Pauls saka „Pietiek vienreiz!” un aiziet ...
Maestro Raimonds Pauls: „Pietiek vienreiz! Lai viņi tagad konkursu taisa bez manis! Viss!”
Maestro Raimonds Pauls: „Pietiek vienreiz! Lai viņi tagad konkursu taisa bez manis! Viss!”

Maestro Raimonds Pauls atbildējis uz vairāku pazīstamu Latvijas biznesmeņu viņam adresēto vēstulē, kurā viņš tiek aicināts ar savu autoritāti panākt, lai Jūrmalā tomēr notiktu Krievijas organizētais jauno izpildītāju festivāls „Jaunais vilnis”. Atklātajā vēstulē, kuru parakstījuši vairāki pazīstami uzņēmēji - Latvijas viesnīcu un restorānu asociācijas valdes priekšsēdētājs Jānis Naglis, šefpavārs un restorāna „36. līnija” līdzīpašnieks Lauris Aleksejevs, Jūrmalas uzņēmēju konsultatīvās padomes vadītāja un „Akvaparks” izpilddirektore Velta Lasmane, režisore Žaklīna Cinovska un citi, teikts:

„Cienījamais Maestro! Latvijā nav daudz tādu cilvēku, kuru autoritāte ir tik augsta kā Jūsējā.

Šodien, kad atsevišķi cilvēki, savu merkantilo interešu vadīti, liek šķēršļus konkursa „Jaunais vilnis” rīkošanai Jūrmalā, tikai Jūs varat palīdzēt saglabāt cilvēkiem tik vērienīgus svētkus. Skatītāju un uzņēmēju vārdā vēršamies pie Jums ar lūgumu: izdariet visu iespējamo, lai festivāls neaizietu no Jūrmalas”.

Raimonds Pauls intervijā radio „Baltkom 93,9”, atbildot uz šo vēstuli, sacīja, ka vairs nepiedalīsies „Jaunajā vilnī” un necentīsies panākt, lai tas notiktu Jūrmalā

„Viss, jau par vēlu! Vajadzēja domāt ātrāk, nevis tagad! Kāds tam visam sakars ar mani? Kas, es esmu organizators? Tās nav manas finanses un tā nav mana lieta! Es tajā („Jaunajā vilnī”) piedalījos tikai kā pārstāvis. Lai viņi paši domā, kāpēc izveidojusies tāda situācija! Kāpēc man par to jāatbild? Piedevām pašā Latvijā attieksme pret festivālu nav viennozīmīga. Mēs to esam dzirdējuši un lasījuši. Pie tam koncertzāle nav piemērota starptautiskiem pasākumiem.