Ušakovs rosina visiem Rīgas skolēniem bezmaksas sabiedrisko transportu
Runā Rīga

Ušakovs rosina visiem Rīgas skolēniem bezmaksas sabiedrisko transportu

Jauns.lv

Rīgas domes speciālisti sākuši veikt aprēķinus, lai no 1.septembra Rīgas sabiedrisko transportu bez maksas varētu nodrošināt visiem skolēniem no 1. līdz 9.klasei, šodien žurnālistiem pastāstīja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

Ušakovs rosina visiem Rīgas skolēniem bezmaksas sa...

­ <%obje­ct=topobject%>

Lai no 1.septembra sabiedrisko transportu bez maksas nodrošinātu arī visiem 5.-9.klases skolēniem, domes budžetā papildus būtu nepieciešams paredzēt aptuveni 1 miljonu latu, liecina sākotnējie pašvaldības speciālistu aprēķini.

Savukārt Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs pēc sarunām ar  pašvaldības SIA „Rīgas satiksme” un domes Finanšu departamenta speciālistiemizteicis ierosinājumu bezmaksas biļetes galvaspilsētas sabiedriskajā transportā piešķirt visiem skolēniem.

Kā Kasjauns informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību departmentā, pašlaik bez maksas sabiedrisko transportu var izmantot 1. – 4. klašu skolēni, bet 5. – 12. klašu skolēni, iegādājoties mēnešbiļetes saņem 60% atlaidi.

Ameriks šodien tikās ar daudzbērnu ģimeņu biedrību pārstāvjiem, lai pārrunātu, kādu atbalstu ģimenes vēlētos sagaidīt no pašvaldības.

Biedrību pārstāvji kā būtiskāko minēja sabiedriskā transporta pieejamību, atlaides interešu izglītības nodrošināšanai, kā arī brīvpusdienas skolās. Lai konkrētāk formulētu iespējamos sadarbības virzienus un tiem nepieciešamo finansējumu, Rīgas domē līdz maijam veidos darba grupu, kurā darbosies biedrības, Amerika padomnieks, bijušais bērnu un ģimeņu lietu ministrs Ainars Baštiks, kā arī Rīgas domes Labklājības departamenta vadība.

Daudzbērnu ģimeņu pārstāvji šodien tiekoties ar Ameriku norādīja, ka daudzbērnu ģimenēm būtu svarīgi, lai sabiedrisko transportu varētu bez maksas izmantot visi bērni, kas mācās skolā. Ameriks norādīja, ka Rīgā patlaban ir ap 4500 ģimeņu, kurās ir trīs un vairāk bērni. Tas ir neliels bērnu skaits, tāpēc pašvaldība varētu nodrošināt iespēju sabiedrisko transportu ļaut bez maksas izmantot visiem daudzbērnu ģimeņu bērniem līdz 18 gadu vecumam.

Kuplo ģimeņu pārstāvji šodien norādīja, ka priecātos par atbalstu bērniem mūzikas skolas, dažādu kultūras un sporta pasākumu apmeklēšanai. Konkrētāki priekšlikumi tiks pārrunāti un izstrādāti domes darba grupā.

Tāpat lielās ģimenes minējušas, ka vēlētos saņemt atbalstu nodrošinot bērniem pusdienas skolās. Labklājības departamenta speciālisti atzina, ka šajā jomā atbalsts ģimenēm ir nepietiekams. 1.klašu skolēniem brīvpusdienas nodrošina valsts, bet pārējo klašu skolēniem šāda iespēja netiek nodrošināta.

Ameriks šodien tikās ar biedrību "Es gribu dzīvot", "Ģimene", "Latvijas daudzbērnu ģimeņu biedrība" un "Māmiņu klubs" pārstāvjiem, lai kopā ar Labklājības departamenta vadību pārrunātu situāciju un spriestu par pašvaldības iespējām daudzbērnu ģimenes atbalstīt. 

Kasjauns.lv/ LETA / Foto: Ieva Čīka / LETA

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību