Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Sabiedrība

Tiesībsargs neatsauksies uz "Mozaīkas" aicinājumu piedalīties praidā

Jauns.lv

Tiesībsargs neatsauksies uz biedrības "Mozaīka" aicinājumu piedalīties 2.jūnijā pieteiktajā seksuālo minoritāšu pasākumā Vērmanes dārzā, informēja biroja pārstāve Ruta Siliņa.

Tiesībsargs neatsauksies uz "Mozaīkas" aicinājumu ...

Viņa uzsvēra, ka seksuālā orientācija ir viena no diskriminācijas pazīmēm, bet tomēr nevar piekrist apgalvojumam, ka homoseksuāli cilvēki tiek diskriminēti vairāk nekā pārējās sabiedrības grupas Latvijā.

"Homoseksuālu cilvēku tiesību ievērošana ir līdzvērtīga pārējo sabiedrības locekļu tiesībām. Vienlaikus nav vērojams, ka homoseksuāli cilvēki ar diskrimināciju saskartos biežāk nekā citas grupas sabiedrībā," uzsver birojs, atsaucoties uz pētījumu par diskrimināciju darba vidē, kas parāda, ka visbiežākās diskriminācijas pazīmes ir vecums (32%), tautība (23%) un dzimums (19%), savukārt seksuālā orientācija kā diskriminējošs faktors darba vidē norādīts 7% gadījumu.

Siliņa aģentūrai BNS sacīja, ka tiesībsargs šajā laikā atradīsies vizītē ārvalstīs, Strasbūrā.

Savukārt tiesībsargs Latvijas Radio pa telefonu atbildēja, ka 2.jūnijā vēlas būt kopā ar saviem bērniem.

"Tas ir mana paša ziņā, kuros pasākumos piedalīsies un kuros ne. Tā ir sestdiena, tas ir 2.jūnijs, ir skolēnu brīvlaiks, un es būšu kopā ar saviem bērniem. Es izvēlos, uz kādiem pasākumiem iet un uz kādiem neiet, tas ir mana paša ziņā, līdzīgi, uz kādu teātra izrādi iet vai uz kādu neiet," sacīja tiesībsargs.

Iepriekš aģentūrai BNS biedrības valdes priekšsēdētāja Kristīne Garina norādīja, ka Jansonam biedrība piedāvājusi Baltijas praida laikā uzrunāt tos cilvēkus, kuri ir vieni no visvairāk diskriminētākajām grupām Latvijā. Tiesībsargs aicināts uz pasākumu Vērmanes dārzā, kas paredzēts pēc gājiena pa Rīgas centru.

Jau vēstīts, ka Rīgas domē pieteikts lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienības "Mozaīka" pasākums.

"Mozaīka" plāno pulcēties pie nama Ģertrūdes ielā 13, bet plkst.14 doties gājienā pa Ģertrūdes ielu līdz Tērbatas ielai, tālāk pa Elizabetes ielu līdz ieejai Vērmanes dārzā pie K.Barona ielas krustojuma. Pēc tam notiks pasākums Vērmanes dārzā pie estrādes. Plānotais dalībnieku skaits ir aptuveni 650 cilvēku.

BNS