Novadu ziņas
2012. gada 3. maijs, 22:53

Valmierā pa Gauju kursēs improvizēts peldošs tramvajs

Jauns.lv

Šajā tūristu sezonā Valmieras pilsētas viesus izklaidēs improvizēts peldošs tramvajs, kas kursēs pa Gauju, pastāstīja aktīvā tūrisma centra "Eži" vadītājs Rolands Melbārdis.

Šo "Ežu" iniciatīvu atbalstījusi Valmieras pašvaldība, kas ļāvusi izmantot piestātni, lai tramvajs varētu veikt ceļu no Kazu krācēm līdz pilsētas tiltam.

Pēc Melbārža teiktā, tramvaja būvniecībā tiek izmantoti īstu tramvaju elementi.

"Tam būs vienas durvis, jumts, sēdvietas un vadītājs-konduktors. Vienīgā atšķirība būs četrtaktu dīzeļmotors," skaidro Melbārdis, piebilstot, ka tramvaja 600 metrus garajā maršrutā notiks stāstu pieturas, un tā vadītājs iepazīstinās viesus ar Valmieru un tās ievērojamākajām vietām.

Biļetes cena būs 1,5 lati, brauciena ilgums - 30 līdz 40 minūtes. Lai dotos ekskursijā, būs nepieciešama vismaz 15 cilvēku grupa.

Paredzēts, ka nākotnē tramvajā notiks mūzikas vakari, būs iespējama grilēšana, kā arī visdažādākās atrakcijas.

Patlaban tramvajs tiek būvēts "Ežu" rūpnīcā ar dažu tūkstošu latu investīcijām. Plānots, ka tas savā pirmajā braucienā dosies 12.maijā Valmieras laivu maršā no "Brenguļu" alus darītavas līdz pilsētai. Pasākuma noslēguma paredzēts gardēžu pikniks Valmiermuižas parkā "Ar gardu muti Valmiermuižā", kurā būs iespējams nogaršot un iegādāties lokālo mājražotāju produkciju, ko papildinās grupas "Gaujarts" koncerts.

SIA "Aktīvā tūrisma centrs "Eži"" dibināts 2000.gadā. Puse uzņēmuma kapitāldaļu pieder valdes priekšsēdētājam Melbārdim, otra puse - Mārtiņam Malceniekam.

2007.gadā izveidoti saistītie uzņēmumi SIA "Eži pasākumu aģentūra" un SIA "Eži noma".

LETA