Sabiedrība
2012. gada 24. maijs, 10:20

Atvadīšanās no mūžībā aizgājušās Ludmilas Azarovas notiks sestdien

Jauns.lv

No mūžībā aizgājušās Ludmilas Azarovas atvadīšanās notiks sestdien Krematorijas Lielajā zālē, informēja viņas krustmeita kinorežisore Vija Beinerte.

Atvadīšanās ceremonija sāksies plkst.11.

Apbedīta dzejniece tiks Carnikavas kapos līdzas dzīvesbiedram Ojāram Vācietim. Apbedīšanas datums un laiks tiks paziņots vēlāk.

Azarova mūžībā aizgājusi 77 gadu vecumā.

Ludmila Vāciete, kura savus darbus publicēja ar pseidonīmu Azarova, dzimusi 1935.gadā, viņa bijusi vairāku literāro prēmiju ieguvēja, Triju Zvaigžņu ordeņa virsniece un saņēmusi arī balvu par mūža ieguldījumu literatūrā.

Azarova savu literāro darbību sākusi ar atdzejojumiem un pirmos dzejoļus publicējusi pagājušā gadsimta 50.gados, krievu valodā atdzejojusi vairākus Imanta Ziedoņa darbus, piemēram, "Poēmu par pienu", "Viddivvārpu. Poēmu par maizi", Raiņa poēmu "Daugava" un vēl vairākus citus latviešu autoru darbus.

Starp viņas atdzejojumiem krievu valodā ir Raiņa, Aleksandra Čaka, Edvarta Virzas, Ojāra Vācieša, Ārijas Elksnes darbi, libreti operām "Zelta zirgs" un "Baņuta", viņa sastādījusi vairākas sava dzīvesbiedra dzejas grāmatas un viņa kopotos rakstus.

Pagājušā gadsimta 80.gadu beigās Azarova  aktīvi iesaistījās Latvijas sabiedriskajā dzīvē, piedalījās cīņā par Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanu.

BNS