Vilks jau no šīs nedēļas strādā "Latvijas Gaisa satiksmē"
Bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka vietnieks Alvis Vilks
Politika
2012. gada 12. jūnijs, 09:44

Vilks jau no šīs nedēļas strādā "Latvijas Gaisa satiksmē"

Jauns.lv

Bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka vietnieks Alvis Vilks jau no šīs nedēļas sācis darbu uzņēmumā "Latvijas Gaisa satiksme".

"Latvijas Gaisa satiksmes" Administratīvā departamenta vadītāja vietniece Iveta Virse apstiprināja, ka Vilks jau kopš pirmdienas ir Juridiskās nodaļas priekšnieks.

Jau vēstīts, ka Vilks darbu pēc paša vēlēšanās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) pameta tieši no pirmdienas. Atlūgumu viņš uzrakstīja pagājušajā nedēļā. Izvērtējot konkrēto situāciju un atbilstoši birojā noteiktajai kārtībai.

Vilks jau iepriekš apstiprināja, ka nopietni apsver iespēju pamest biroju. Viņš iepriekš sacīja, ka vēlas izmaiņas savā profesionālajā dzīvē. Vilkam ir bijušas pārrunas ar potenciālajiem darba devējiem, tostarp ar "Latvijas Gaisa satiksmes" pārstāvi.

1972.gadā dzimušais Vilks karjeru sāka 1992.gadā Iekšlietu ministrijā un Valsts policijā. 2002.gadā viņš kļuva par Valsts ieņēmumu dienesta Korupcijas novēršanas kontroles daļas juristu.

2003.gadā viņš kļuva par KNAB Valsts amatpersonu interešu konflikta novēršanas nodaļas vadītāju.

Tajā pašā gadā viņš iecelts par KNAB priekšnieka vietnieku izglītošanas jautājumos, bet no 2004.gada ieņēma KNAB priekšnieka vietnieka korupcijas novēršanas jautājumos amatu.

Vilku pērn no amata atstādināja un vēlāk atbrīvoja pretrunīgi vērtētais KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis. Pēc tam amatu zaudēja Vilnītis, un toreizējā KNAB priekšnieka pienākumu izpildītāja Juta Strīķe atcēla Vilnīša rīkojumu par Vilka atbrīvošanu.

BNS / Foto: Edijs Pālens/LETA