Kultūra
2012. gada 21. augusts, 04:50

Muzeju "Rīgas Birža" gada jubilejā divas stundas varēs apmeklēt par brīvu

Jauns.lv

Pērn atklātā Mākslas muzeja "Rīgas Birža" (MMRB) pirmajā dzimšanas dienā 21. augustā to divas stundas no plkst. 17 līdz 19 varēs apmeklēt par brīvu, aģentūru BNS informēja muzejā.

Muzeja ātrijā būs novietots "brīvais mikrofons", kā arī skanēs mūzika labam noskaņojumam.

"Atskatoties uz gadu, kopš Mākslas muzejs "Rīgas Birža" atvērts apmeklētājiem, ar gandarījumu varu atzīmēt, ka muzejs ir atradis savu vietu Rīgas kultūrtelpā, piesaistot plašu mūsu sabiedrības un tūristu interesi. Pakāpeniski tiek apgūtas iespējas, ko piedāvā pati ēka gan izstāžu veidošanā, gan dažādu citu aktivitāšu nodrošināšanā," pavēstīja Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce.

Mākslas muzejs "Rīgas Birža" durvis apmeklētājiem vēra pagājušajā gadā – Rīgas svētku laikā. 2012. gadā muzejs tika pieteikts prestižajai Eiropas Muzeju foruma balvai "Eiropas gada muzejs". Pašlaik tapis zināms, ka MMRB ir viens no 28 muzejiem, kas iekļuvuši konkursa otrajā kārtā.

Muzeju gada laikā kopš atvēršanas apmeklējuši vairāk nekā 120 000 skatītāju. Apmeklētāju vislielāko interesi ir guvušas izstādes "Glasstress Rīga – darbi no Berengo studijas", "Austrumu porcelāns un Nīderlande. Austrumu un Rietumu mijiedarbība 17. gadsimtā" un "Faberžē". Atbilstoši savām kolekcijām muzejs aktīvi iesaistās Austrumu kultūras popularizēšanā, pozicionējot sevi kā kultūru tikšanās vietu, nemitīgi meklējot līdzsvaru starp laikmetīgo un klasisko, Austrumiem un Rietumiem, izziņu un atpūtu, modernajām tehnoloģijām un agrāko gadsimtu mākslas darbu vērtību.

Pašlaik muzejā ir atvērta holandiešu un flāmu glezniecības izstāde "Floras valstība", kas ir "Rīgas Biržas", galerijas "Modus Vivendi" (Krievija, Maskava) un Rundāles pils muzeja kopdarbs, kā arī apskatāmas pastāvīgās ekspozīcijas – Gleznu galerija, Rietumu galerija, Austrumu galerija, Senā Ēģipte un Sudraba kabinets.

BNS