Leļļu teātrī ar draiskules Pepijas lomu atgriežas aktrise Vita Baļčunaite
Aktrisei Vitai Baļčunaitei debija Pepijas lomā pēc krietna laika nozīmē atgriešanos Latvijas Leļļu teātrī, kurā viņa jūtoties kā mājās.
Kultūra
2012. gada 5. septembris, 14:02

Leļļu teātrī ar draiskules Pepijas lomu atgriežas aktrise Vita Baļčunaite

Jauns.lv

Nākamnedēļ, 15.septembrī, Latvijas Leļļu teātra izrādes "Pepija Garzeķe" titullomā debitēs aktrise Vita Baļčunaite, kas būs viņas atgriešanas Leļļu teātrī.

Kā informēja teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Ieviņa Ancena, Baļčunaite šosezon izrādē "Pepija Garzeķe" aizvietos aktrisi Baibu Geķi, kur ir mazuļa gaidībās.

Baļčunaitei debija Pepijas lomā pēc krietna laika nozīmē atgriešanos Latvijas Leļļu teātrī, kurā viņa jūtoties kā mājās. Savulaik Leļļu teātrī Baļčunaite spēlējusi jaukas lomas izrādē "Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta", "Kurš no mums ir sapinies", "Karmena. Sievietes versija", "Eņģeļu pasaka" un citās.

Paralēli aktrises darbam Baļčunaite veic arī citus pienākumus. Vairākus gadus aktrise ir raidījuma "Mans mīļais draugs" vadītāja, viņa vada visdažādākos izklaides un sabiedriskos pasākumus, kā arī spēlējusi lomas dramatisko teātru izrādēs.

Izrāde "Pepija Garzeķe" ir pusaudžu auditorijai adresētais iestudējums, kas pirmizrādi piedzīvoja 2010.gada novembrī. Šī izrāde ir nebijis gadījums Leļļu teātrī, jo izrādē skan īsta, dzīva mūzika pankroka stilā, kuru spēlē un kopā ar galvenajiem varoņiem dzied izrādes sikspārņi - rokgrupa, kuru īpaši šim projektam nodibinājuši Leļļu teātra muzikālie puiši - aktieris Anrijs Sirmais, skaņu operators Andris Rūdis, skatuves meistars Normans Bārbals, kā arī Aivars Vaišļa un Normunds Zālamans.

Izrādes mūzikas autors ir viens no šobrīd populārākajiem Polijas teātra komponistiem Pjotrs Kšištofs Klimeks, kuru ar izrādes režisoru un dziesmu tekstu autoru Valdi Pavlovski saista radoša draudzība vairāku gadu garumā. Šā gada februārī klajā nāca izrādes mūzikas albums.

Iestudējuma tērpu un leļļu māksliniece ir Ilze Vītoliņa, scenogrāfe - Anita Znutiņa-Šēve.

Izrādē piedalās arī aktieri Lilija Sūna, Edgars Kaufelds, Lienīte Osipova, Artūrs Putniņš, Daumants Švampe, Miķelis Žideļūns, Valdis Vanags, Santa Didžus un Dana Lāce.

LETA/ Foto: Juris Abramovs, publicitātes foto