Pekinā apbalvo Rīgu kā labāko pilsētu tūrisma suvenīru jomā
Godalga īpašā ceremonijā Pekinas Pasaules tūrisma pilsētu "Fragrant Hills Tourism" samita ietvaros pasniegta Rīgas mēram Nilam Ušakovam.
Runā Rīga
2012. gada 15. septembris, 21:02

Pekinā apbalvo Rīgu kā labāko pilsētu tūrisma suvenīru jomā

Jauns.lv

Pekinā sestdien piešķirta godalga Rīgai kā labākajai pilsētai tūrisma suvenīru jomā, pavēstīja Rīgas domes (RD) Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Godalga īpašā ceremonijā Pekinas Pasaules tūrisma pilsētu "Fragrant Hills Tourism" samita ietvaros pasniegta RD priekšsēdētājam Nilam Ušakovam.

"Pēdējo trīs gadu laikā, pateicoties aktīvām pilsētas reklāmas kampaņām, esam atgriezuši Rīgu pasaules tūrisma kartē. Šogad Rīgā būs pabijuši ap 1,5 miljonu tūristu. Tas ir iespaidīgs skaitlis, bet mēs pie tā neapstāsimies un turpināsim strādāt. Un Ķīna, ņemot vērā tās iedzīvotāju skaitu, ir viens no mūsu prioritārajiem virzieniem," sacīja Ušakovs.

Saskaņā ar sniegto informāciju tūrisma pilsētu samitā Pekinā piedalījās 22 pasaules pilsētu vadītāji un 19 Ķīnas lielāko pilsētu vadītāji, kā arī 10 lielo tūrisma organizāciju pārstāvji, tostarp "Air China Limited", "China International Travel Service Co. Ltd.", "China Travel Service Co. Ltd.", "CYTS Tours Holding Co. Ltd.", "Beijing Tourism Group Co. Ltd.", "JTB Corp", "Kempinski Hotel Management Group", "TUI Group", "American Asia Travel Service" un "Beijing Shenzhou International Travel Group".

Jau vēstīts, ka piektdien, 14.septembrī Pekinā Ušakovs parakstīja sadarbības memorandus ar Pasaules tūrisma pilsētu federāciju. Saskaņā ar tiem puses apņēmās sadarboties tūrisma veicināšanā, popularizējot Rīgu kā pievilcīgu tūrisma galamērķi, kā arī 2014.gada Pasaules koru olimpiādes norises vietu.

Ziņots arī, ka no 12. līdz 16.septembrim RD priekšsēdētājs atrodas darba vizītē Ķīnā, lai piedalītos Pasaules tūrisma pilsētu federācijas ģenerālajā asamblejā, kurā piedalās 22 pasaules un 19 Ķīnas pilsētu vadītāji.

Pasaules tūrisma pilsētu federācija ir nevalstiska bezpeļņas organizācija, kura ir pirmā starptautiskā organizācija, kas koncentrējas tieši uz pasaules valstu pilsētām, to atpazīstamību ekonomikas, sabiedrības un kultūras jomā. Tajā ietilpst 59 valstu pilsētas. Organizācijas padomes locekle ir arī Rīga.

BNS/ Foto: no Rīgas domes arhīva