Sabiedrība

LU Zinātnieku naktī laidīs raķetes, pētīs enerģiju un auru

Jauns.lv

Latvijas Universitātē (LU) nākamnedēļ, 28.septembrī, Zinātnieku naktī lies ūdeni, laidīs raķetes, pētīs enerģiju, saredzēs auras un vēl daudz ko citu, informēja Latvijas Universitātes Preses centrs.

LU Zinātnieku naktī laidīs raķetes, pētīs enerģiju...

Interesenti varēs apskatīt LU fakultātes, zinātniskos institūtus, kā arī laboratorijas un Botānisko dārzu.

Zinātnieku nakts 28.septembrī vienlaikus notiks astoņās pilsētās – Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Rēzeknē, Ventspilī, Salaspilī, Valmierā un arī Cēsīs. Zinātnieku nakts mērķis ir nojaukt iedomāto robežu starp zinātniekiem un sabiedrību, parādot, no kā sastāv zinātnieku ikdiena.

Ikviens, kam interesē kosmoss, varēs apmeklēt Candera kosmosa izpētes muzeju Raiņa bulvārī 19, kur tiks svinēta rīdzinieka raķešbūves pioniera Fridriha Candera 125.dzimšanas diena, būs arī raķešu palaišana.

Savukārt Bioloģijas fakultātē būs iespējams uzzināt ko vairāk par mikroorganismu "enerģiju", skatīties paraugdemonstrējumus un toksicitātes testus.

Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte ikvienam piedāvās atnest un veikt sava ūdens paraugu kvalitātes analīzes laboratorijā, bet tiem, kam interesē, kā pareizi liet ūdeni, jādodas uz Ekonomikas un vadības fakultāti, kur par šo tēmu paredzēts pasākums trijās daļās.

Notiks vēl dažādi konkursi, izstādes un diskusijas par zinātnes tēmu.

Nakts izskaņā klubā "Nabaklab" būs klausāma un skatāma koncertprogramma "Spēlējam zinātni".

Līdz pat pusnaktij Latvijas Universitāte aicina apmeklēt Zinātnieku nakts aktivitātes gan Rīgas centrā, gan tās mikrorajonos Latvijas Universitātes Ķīmijas, Vēstures un filozofijas, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu, Bioloģijas, Humanitāro zinātņu, Ekonomikas un vadības fakultātēs, Atomfizikas un spektroskopijas institūtā, Cietvielu fizikas institūtā un Botāniskajā dārzā.

Zinātnieku nakts ir Eiropas Komisijas atbalstīts pasākums, kas Eiropā notiek jau septīto gadu, 23.septembrī tā vienlaicīgi notiks 32 Eiropas valstīs un 320 pilsētās.

BNS