Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Diāna Zande: arī vīrieši var izjust pēcdzemdību depresiju
Runā Rīga

Diāna Zande: arī vīrieši var izjust pēcdzemdību depresiju

Jauns.lv

Piedzimstot bērnam, pēcdzemdību depresiju piedzīvo līdz pat 80 % jauno māmiņu. Turklāt sievietei, izjūtot pēcdzemdību depresiju, iespējamība, ka tās simptomus piedzīvos arī tēvs, ir 25-50 %, apgalvoja psiholoģe Diāna Zande sarunā ar Kristīni Virsnīti otrdien „Rīga Radio” notikušajā raidījumā „Māmiņu klubs”.

Diāna Zande: arī vīrieši var izjust pēcdzemdību de...
„Rīga Radio” studijā psiholoģe Diāna Zande runāja par pēcdzemdību depresiju, tās simptomiem un metodēm kā ar to cīnīties.
„Rīga Radio” studijā psiholoģe Diāna Zande runāja par pēcdzemdību depresiju, tās simptomiem un metodēm kā ar to cīnīties.

Viņa paskaidroja, ka tas notiek galvenokārt tieši tādēļ, ka bērna tēvs ir tas, pie kura sieviete meklē pirmo atbalstu gan grūtniecības, gan arī pēcdzemdību periodā, tādēļ nereti arī viņš, piemērojoties partnerei, var izjust zināmu pēcdzemdību grūtsirdību, kas var pāraugt depresijā.

„Rīga Radio” studijā kopā ar Diānu Zandi viesojās arī māmiņa Līva. Intervijā studijas viešņas kopā ar raidījuma vadītāju Kristīni Virsnīti runāja plašāk par pēcdzemdību depresiju, tās simptomiem un metodēm kā ar to cīnīties, ņemot vērā gan psiholoģijas principus, gan personīgo pieredzi.

Psiholoģe Diāna Zande uzsvēra arī to, ka labākais veids kā cīnīties ar to, lai jauno māmiņu nepiemeklētu šāda liksta, ir spēja nodrošināt viņai draudzīgu un labvēlīgu vidi, ko var izdarīt tikai viņas tuvākie un mīļākie cilvēki.

„Māmiņu klubs” ir raidījums, kurš ir ne vien skatāms TV ekrānos, bet arī dzirdams „Rīga Radio” ēterā. Tas skan katru otrdienu no plkst. 13:00 līdz 14:00 (raidījuma ierakstu ir iespējams noklausīties www.rigaradio.lv sadaļā Audio bārs). Uz raidījumu tiek aicināti eksperti un viesi, kuri sniedz atbildes uz jautājumiem, ar kuriem ikdienā sastopas vecāki, audzinot savus bērnus.

Kā Kasjauns.lv informēja „Rīga Radio” pārstāvji, raidījuma vadītāja Kristīne Virsnīte vada arī TV raidījumu „Māmiņu Klubs”.

Rīga Radio 94.5 FM ir jauna, strauji augoša radiostacija, kas raida Rīgā un tās apkārtnē. Rīga Radio pamatā skan tā sauktā „easy-listening” formāta mūzika un populāru cilvēku un profesionāļu veidoti autorraidījumi.