Internetā izsmej eksministra viltoto Šveices pulksteni. FOTO
Ekspolitiķis Jānis Krūmiņš intervijas laikā, aicinādams palielināt algas ministriem un deputātiem, iespējams, lepojies ar dārgā Šveices pulksteņa IWC lētu pakaļdarinājumu.
Sabiedrība
2012. gada 2. novembris, 14:47

Internetā izsmej eksministra viltoto Šveices pulksteni. FOTO

Jauns.lv

Kādreizējais Augstākās Padomes deputāts, „Latvijas ceļa” viens no dibinātājiem un valsts reformu ministrs Jānis Krūmiņš pirms pāris nedēļām, aicinot deputātiem un ministriem, palielināt algas, iespējams, ir lepojies ar dārga Šveices pulksteņa lētu pakaļdarinājumu.

Pirms pāris nedēļām ar savā ziņā skandalozu interviju par sevi atgādināja ekspolitiķis Jānis Krūmiņš. Viņš intervijā aģentūrai LETA aicināja būtiski palielināt algas Saeimas deputātiem un ministriem, lai politikā vēlētos ienākt jauni cilvēki, kas izglītojušies pasaules prestižākajās augstskolās, jo tikai viņi spēs paplašināt Latvijas pašreizējā politiskā „dīķa” robežas vismaz līdz „ezeram”. Tāpat Krūmiņš arī izteica cerību, ka Ainārs Šlesers no politikas neesot aizgājis uz visiem laikiem.

Vērīgākie ir pievērsuši uzmanību ne tikai ekspolitiķa vārdiem, bet arī izskatam. Izrādās, ka viņš intervijas laikā, iespējams, lepojies ar dārgā Šveices pulksteņa IWC lētu viltojumu. Šā pulksteņa oriģināls maksā no pieciem līdz desmit tūkstošiem eiro (Ls 3500 – 7000), bet uz Krūmiņa rokas redzamais pakaļdarinājums – tikai 138 ASV dolārus (ap Ls 75).

„Ikdienā sastopot cilvēkus, es, loģiski, uzmetu acis ko tad šamie nēsā. Ir redzēts gan Šveices dārgais gals par 5 - 10 tūkstošiem, gan pieticīgi „Casio” un „Seiko”. Mani tas priecē, jo, lai vai cik dārgs vai lēts, tomēr tiek nēsāts oriģināls pulkstenis. Tas nav maz, jo liecina, ka cilvēks necenšas lepoties ar svešām spalvām,” savā interneta blogā raksta Normunds Špakovskis.

Špakovskis ievērojis, ka šo cilvēku vidū īpaši izcēlies ekspolitiķis Krūmiņš, jo viņš „nezinošiem cilvēkiem cenšas iesmērēt savu 138 USD vērto kopiju par IWC turbijonu”. Viņš apsveicis ekspolitiķi kā savas interneta feiku (viltojumu) sadaļas celmlauzi.

Jautāts, vai viņš tik tiešām nēsā slavenā Šveices pulksteņa lētu viltojumu, ekspolitiķis Krūmiņš Kasjauns.lv atbildēja, ka to vienkārši nezinot. „Es neesmu nekāda slavenība, lai sabiedrību tik tiešām interesētu, vai tas pulkstenis ir vai nav viltojums. Man to pulksteni uzdāvināja, un es tik tiešām nezinu, vai tas ir vai nav viltojums. Varbūt ir, varbūt nav...,” teica Krūmiņš.

Kasjauns.lv/Foto: Evija Trifanova/LETA