Jaunie Rīgas sargi pulcēsies Cēsīs
Svētdien Cēsu ielās tiks izspēlēta patriotiskā spēle par jaunajiem Rīgas sargiem.
Novadu ziņas
2012. gada 9. novembris, 18:20

Jaunie Rīgas sargi pulcēsies Cēsīs

Jauns.lv

Lāčplēša dienā, 11. novembrī, Cēsu Pils parkā notiks patriotiskās spēles „Jaunie Rīgas sargi: Latvijas hronikas” fināls, kurā pulcēsies Cēsīs 21 stiprākā, saliedētākā un erudītākā jauniešu komanda no visas Latvijas.

Līdzīgi kā reģionālajās kārtās, arī finālā jaunieši Latvijas armijas instruktoru un vēsturnieku vadībā apgūs dažādas prasmes un tad, bruņojušies ar zināšanām un vēlmi uzvarēt, dosies izšķirošajā misijā „Nosargā Latviju!”

Spēlē piedalīsies un par goda titulu cīnīsies 21 komanda no dažādiem reģioniem. Latgali finālā pārstāvēs Aglonas, Vaboles, Indras un Preiļu jaunieši, no Zemgales cīnīsies Gaujienas, Neretas, Dobeles jaunieši, Kurzemi pārstāvēs Saldus, Dursupes, Rojas, Nīcas jaunieši, bet Vidzemi – Cesvaines, Ogres un Rīgas komandas. Pasākumu vadīs grupas „Gainfast” solists un televīzijas TV raidījumu vadītājs Kaspars Zlidnis.

Patriotiskās spēles fināla atklāšana notiks pulksten 10.00. No vieniem pēcpusdienā notiks misijas skrējiens „Nosargā Latviju!”. Pulksten 16.50  būs noslēguma ceremonija, rezultātu paziņošana un uzvarētāju apbalvošana. Pulksten 17.30 visi dalībnieki un atbalstītāji ir aicināti piedalīties arī Cēsu pilsētas svinīgajā lāpu gājienā par godu Latvijas Brīvības cīnītājiem.

Ciklā „Jaunie Rīgas sargi: Latvijas hronikas” šogad notika četras reģionālās spēles – Latgales, Kurzemes, Zemgales un Rīgas hronikas. Finālā satieksies labākie no visām reģionālajām spēlēm. Projekta mērķis ir atraktīvā veidā izglītot  jauniešus no dažādām sociālām un etniskām grupām par Latvijas vēsturi, simboliem un politiku, kā arī iepazīstināt ar dažādiem lietderīgiem brīvā laika pavadīšanas veidiem. Ar spēles palīdzību tiek veicināta dažāda veida sociālo grupu jauniešu savstarpējā sadarbība, izpratne par demokrātisku sabiedrību, kā arī tiek veidota un stiprināta pilsoniskā apziņa un identitāte uz kopīgu vērtību pamata.

Elmārs Barkāns/Foto: publicitātes foto no mākslas filmas „Rīgas sargi”