Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pētersons, Šomase, Auzāns, Ērglis un citi pulcē skatītājiem pilnu Dailes teātri. FOTO
Tautā mīlētais dziedātājs Ingus Pētersons kā īpaši personiski tuvu un arī emocionāli dziļu dziesmu izpildīja „Es redzēju jūriņā”.
Kultūra

Pētersons, Šomase, Auzāns, Ērglis un citi pulcē skatītājiem pilnu Dailes teātri. FOTO

Jauns.lv

„Kamēr vēl dziedāsim šīs Latvijas dziesmas, tikmēr būs Latvija,” 14. novembra vakarā noslēdzot emocionālo koncertprogrammas „Brīvās Latvijas dziesmas” koncertu Dailes teātrī, teica tā vadītāji Baiba Palkavniece un Aigars Dinsbergs.

Pētersons, Šomase, Auzāns, Ērglis un citi pulcē sk...

Jau ceturto gadu tiek veidots muzikāls projekts „Brīvās Latvijas dziesmas”, kas vienmēr guvis plašu skatītāju atsaucību. Ja iepriekšējos gados jaunās skaņās tika apkopotas pagājuša gadsimta 80. gadu un 90. gadu skaistākās patriotiskās melodijas un muzikālās pērles no latviešu kino zelta fonda un teātra izrāžu pūra, tad šogad skanēja pirmās Latvijas brīvvalsts laika dziesmas.

Dziesmas, kurās caurvijas Latvijas liktenis, izpildīja dziedātāji Ingus Pētersons, Liene Šomase, Atis Auzāns, Ieva Sutugova, Ivo Fomins, Dainis Skutelis, Antra Stafecka, Andris Ērglis, Marts Kristians Kalniņš, „Tirkizband” un instrumentālā grupa Ivara Makstnieka vadībā.

Koncertā skanēja „Es dziedāšu par tevi, tēvu zeme”, „Liepas satumst”, „Vijolnieks”, „Še, kur līgo priežu meži”, „Mirdzot šķēpiem”, „Šeit ir Latvija”, „Zilais lakatiņš”, „Dzīvīte, dzīvīte”, „Trīs vītušas rozes”, „Skaista ir jaunība”, „Vecpiebalgas ūdensrozes”, „Sen tas bij”, „Krizantēmas”, „Ugunskurs”, „Es vēlos mājās pārnākt”, „Nezviedz, bērais kumeliņ”, „Staburadze”, „Uz kalna stāv vientulis ozols”, „Virši zili” un citas tautā iemīļotas melodijas.

Koncerts Dailes teātrī bija izpārdots jau pāris nedēļas pirms tā - skatītāju rindās pat nebija kur adatai nokrist. Vēl koncertu „Brīvās Latvijas dziesmas” iespējams baudīt 15. novembrī un 16. novembrī Jelgavā, bet 17. novembrī gaidāmi divi koncerti Liepājā. Biļetes uz atlikušajiem četriem koncertiem Jelgavā un Liepājā ir izpārdotas, tādēļ, lai šo svētku sajūtu pagarinātu, organizatori izsludina papildkoncertu gada nogalē, 30. decembrī Rīgā, Dailes teātrī.

„Brīvās Latvijas dziesmas” koncerts Dailes teātrī

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders