Runā Rīga
2012. gada 7. decembris, 10:14

Uzņēmēju kluba “Rīgas marka” dalībnieki pozitīvi vērtē gada laikā paveikto

Jauns.lv

Ceturtdien, 6. decembrī, Rātsnamā Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs tikās ar uzņēmēju kluba “Rīgas marka” pārstāvjiem, lai atskatītos uz paveiktajiem darbiem.

Kā Kasjauns.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā, decembrī aprit gads, kopš uzsākts projekts “Rizškij dvorik”, kura ietvaros Maskavas veikalos tiek atvērti Latvijā ražotu pārtikas produktu stendi. Līdz šā gada beigām sāks strādāt jau 20 tādi stendi.

Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka projekts izrādījies ļoti veiksmīgs, devis iespēju daudziem Latvijas produktu ražotājiem un ir izdevīgs abām pusēm, tai skaitā, radot jaunas darba vietas. Uzrunājot tikšanās dalībniekus, N.Ušakovs atgādināja Ekonomikas ministrijas datus, ka, salīdzinot šī gada pirmos deviņus mēnešus ar 2011.gada tādu pašu periodu, pārtikas preču eksports uz Krieviju pieaudzis par 35,6% un tā apjomi sasnieguši 207,9 miljonus latu, kas ir 37,9% no visa eksporta uz Krieviju. „Tas notiek lielā mērā pateicoties pašvaldības aktivitātēm, stiprinot ekonomisko sadarbību ar Krieviju. Mums bija jāizmanto tas potenciāls, kas Krievijas iedzīvotājiem rada pozitīvas emocijas, ieraugot preces ar Rīgas vārdu,” secināja domes priekšsēdētājs un izteica pateicību visiem projekta dalībniekiem par drosmi un uzņēmību.

Tāpat, pateicoties pašvaldības aktivitātēm un pilsētas reklāmas kampaņām, kuras pirmo reizi tika uzsāktas 2009.gadā, ir strauji pieaudzis Krievijas tūristu skaits. Ja 2009.gadā tie bija 47 000 cilvēku, tas 2012.gada deviņos mēnešos esam sagaidījuši jau 120 000 tūristu.

Pasākumā piedalījās Ivars Strautiņš, Krievijas Federācijas Tirdzniecības un rūpniecības palātas goda loceklis Latvijas Republikā; Aleksandrs Rogožins, Krievijas Federācijas Tirdzniecības un rūpniecības palātas goda loceklis Latvijas Republikā, Krievijas – Latvijas sadarbības padomes izpilddirektors; Olga Blažko, tirdzniecības centru tīkla „Аlije Parusa” prezidente (Krievija); Andrejs Kozlovs, kompāniju apvienības „PIR” prezidents (Krievija); Guntis Orlovskis, SIA „Asoll un partneri” ģenerāldirektors (Latvija); Igors Guļijevs, SIA „Baltijas zvaigzne” ģenerāldirektors (Krievija); Jānis Āboliņš, SIA „Baltis” valdes loceklis (Latvija); Gaļina Horeva, SIA „Baltis” ģenerāldirektore (Krievija un Latvija).

Uzņēmēju klubā „Rīgas marka” apvienojas veiksmīgākie ražotāji, eksportētāji un pakalpojumu sniedzēji, kuri izmanto savu kompetenci un zināšanas kopējai Latvijas eksporta kapacitātes stiprināšanai. Uzņēmēju klubs tiek veidots kā platforma jaunu eksporta un ražošanas attīstības ideju veidošanai, kā arī vide konstruktīvām biznesa diskusijām un kooperācijai starp Latvijas prasmīgākajiem un veiksmīgākajiem uzņēmējiem. Uzņēmēju kluba „Rīgas marka” dibinātāji ir biedrība „Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera” un Rīgas domes nodibinājums Live Riga.

Projektu ''Rižskij dvorik'' realizē Latvijas un Krievijas kopuzņēmums ''Assol un partneri", tirdzniecības tīkls ''Alije parusa" un uzņēmumu grupa ''PIR''. Specializētajos tirdzniecības stendos pircējiem tiks piedāvāti Rīgā un Latvijā ražoti pārtikas produkti no tādiem ražotājiem kā: A/S "Rīgas piena kombināts", A/S"Valmieras piens", SIA "Trikātas Siers", SIA ''Grāvendāle'', SIA ''Lāču Maize'', SIA "Saldus Pārtikas Kombināts", SIA"Simeks", SIA "Venden", SIA "Royal berry'', SIA "Karaliskie Kārumi", SIA "Rickberry", SIA "Latteps Ecofood", SIA "Emīls Gustavs šokolāde", SIA ''Kolumbija", SIA ''Brīvais vilnis'', SIA ''Randa'', SIA ''Sabiedrība IMS'', AS "Latfood'', SIA ''Spilva", SIA "Pure food'', SIA ''Dimdiņi'', A/S "Latvijas balzāms", SIA "Pure Chocolate'' un citi. Kopumā stendos var iegādāties vairāk nekā 300 nosaukumu produkciju un sortiments neaprtraukti tiek palielināts.

Karlīna Timofejeva

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību