Rakstnieks Otto Ozols šovakar debitēs "100.panta preses kluba" vadītāja lomā
Otto Ozolam šī ir atgriešanās Zaķusalā. Savulaik viņš strādājis LTV literatūras un mākslas raidījumu redakcijā par režisora asistentu.
Kultūra
2013. gada 4. janvāris, 14:43

Rakstnieks Otto Ozols šovakar debitēs "100.panta preses kluba" vadītāja lomā

Jauns.lv

Latvijas Televīzijas (LTV) 1.kanāla diskusiju raidījumu "100.panta preses klubs" tiešām vadīs rakstnieks un publicists Otto Ozols jeb īstajā vārdā Mārtiņš Barkovskis, apliecināja raidījuma redaktore Vija Ķenava.

Vakar aģentūras LETA rīcībā esošo informāciju ne apstiprināja, ne noliedza gan LTV Ziņu dienesta vadītāja pienākumu izpildītāja Dagnija Neimane, gan arī pats Ozols.

Ozols aģentūrai LETA vakar akcentēja, ka viņam nav rakstiskas vienošanās ar LTV, līdz ar to nav nekādas oficiālas vienošanās ar sabiedrisko televīziju. Vienīgais darba līgums viņam ir ar portālu "Tvnet".

Savukārt LTV Ziņu dienesta vadītāja pienākumu izpildītāja skaidroja, ka skatītāji jauno raidījuma vadītāju varēs ieraudzīt jau 4.janvāra raidījumā. Patlaban ir vienošanās, ka pirms raidījuma nonākšanas ēterā tā vadītājs netiek atklāts, 3.janvārī norādīja Neimane.

Ozola debija raidījuma vadītāja lomā notiks jau šodien, 4. janvārī, pulksten 21:15, kad "100.panta preses kluba" studijā notiks diskusija par jautājumiem, vai valdošajiem politiķiem ir skaidri šī gada plāni un vai viņi ir spējīgi strādāt saliedētā komandā valsts un sabiedrības labā.

Ozolam šī ir atgriešanās Zaķusalā. Savulaik viņš strādājis LTV literatūras un mākslas raidījumu redakcijā par režisora asistentu. Ozols bijis arī pirmās neatkarīgās televīzijas "NTV5" Ziņu dienesta izveidotājs, tur darbojies kopā arī ar Ilvu Liepiņu.

"Pirms divdesmit gadiem man teica, ka no televīzijas neviens neaiziet. Toreiz es tam neticēju," savu atgriešanos televīzijā komentē jaunais raidījuma vadītājs, kurš par paraugu televīzijā uzskata BBC "Hardtalk" žurnālistu Stīvenu Sakuru.

Jau ziņots, ka ar to izmaiņas LTV Ziņu dienestā nebeigsies. Televīzijas skatītāji raidījuma "Panorāma" vadītāja amatā jau redzējuši žurnālistu Jāni Gesti, kurš raidījumu turpinās vadīt vismaz līdz jūnijam. Tāpat Geste turpinās vadīt arī raidījumu "De facto".

Tāpat vēstīts, ka LTV nolēmusi pamest arī diktore Ilva Liepiņa, kura pēdējā laikā vadīja ziņas plkst.18. Liepiņa LTV nostrādājusi daudzus gadus, karjeru sabiedriskajā televīzijā sākot kā programmu pieteicēja, bet vēlāk jau nonākot līdz ziņu diktores vietai.

Jau ziņots, ka pēdējā laikā no darba LTV aizgājuši vairāki darbinieki - žurnālists un vakara ziņu pārraides "Panorāma" vadītājs Arnis Krauze, LTV Ziņu dienesta vadītājs Dzintris Kolāts un LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

LETA / Publicitātes foto