1dienas
19stundas
34minūtes
41sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Trukšņa vietniece Rita Sproģe pēkšņi iestājusies zaļzemniekos
Trukšņa vietnieces iestāšanās LZS dod augsni minējumiem par iespējamu mēra maiņu Jūrmalā.
Politika

Trukšņa vietniece Rita Sproģe pēkšņi iestājusies zaļzemniekos

Jauns.lv

Jūrmalas domes priekšsēdētāja Gata Trukšņa (ZZS) vietniece Rita Sproģe iestājusies Zaļo un zemnieku savienībā (ZZS) ietilpstošajā Latvijas Zemnieku savienībā (LZS).

Trukšņa vietniece Rita Sproģe pēkšņi iestājusies z...

Lēmumu par Sproģes uzņemšanu partijā vakar pieņēma LZS Jūrmalas nodaļa.

Sproģe Jūrmalas domē ievēlēta no ZZS saraksta, tomēr līdz šim nebija iestājusies nevienā no ZZS partijām - nedz LZS, nedz Latvijas Zaļajā partijā (LZP). Viņas uzņemšana, kā arī tas, ka Truksnis pārstāv LZP, atsevišķiem Jūrmalas domes deputātiem, kas nepārstāv ZZS, raisījis pieņēmumus, ka tiek apsvērta pašreizējā Jūrmalas domes vadītāja nomaiņa pret Sproģi.

Jūrmalas domes deputāte Irēna Kausiniece, kas darbojās LZS Jūrmalas nodaļā, skaidroja, ka Sproģe jau septembrī bija iesniegusi dokumentus par iestāšanos partijā un ar Trukšņa aizturēšanu iepriekšējā nedēļā šis jautājums nav saistīts. Viņa arī nedomā, ka Truksnim pašlaik būtu jāatstāj partijas priekšsēdētāja amats.

Arī citi ZZS politiķi jau iepriekš pauduši, ka neapsver Trukšņa nomaiņu vai izslēgšanu no partijas.

Truksnis ir aizdomās turētais kriminālprocesā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā. KNAB izmeklētajā krimināllietā kopumā ir trīs aizdomās turētie un divas personas, pret kurām sākts kriminālprocess.

Aizdomās turētajām personām piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu, - izbraukšana no valsts un aizliegums tuvoties noteiktai personai.

Jau ziņots, ka pagaidām nav savākti nepieciešamie pieci deputātu paraksti, lai iekļautu Jūrmalas domes sēdes darba kārtībā jautājumu par Trukšņa atbrīvošanu no amata.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis ir paudis, ka, raugoties no rietumvalstu prakses, Truksnim būtu jāatkāpjas no amata, taču Latvijā ne vienmēr šī rietumu prakse darbojas, lai gan tas būtu pareizs solis.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA