Aktrisi Regīnu Razumu grib izlikt no dzīvokļa
Šajā Rīgas klusā centra namā īrētā nelielā dzīvoklī aktrise Regīna Razuma mīt kopš 2004. gada, un šeit viņa vēlas pavadīt arī vecumdienas. Tomēr dzīvoklim uzradies jauns saimnieks...
Sabiedrība
2016. gada 15. oktobris, 06:01

Aktrisi Regīnu Razumu grib izlikt no dzīvokļa

Jauns.lv

Jaunā Rīgas teātra aktrise Regīna Razuma var zaudēt pajumti – par spīti īres līgumam, viņas dzīvoklim ir jauns saimnieks, kurš vēlas mākslinieci dabūt ārā no mājokļa.

Razuma stāsta, ka dzīvoklī Rīgas klusajā centrā mīt kopš 2004. gada un tolaik noslēgusi 50 gadu īres līgumu ar toreizējo reālo dzīvokļa saimnieku, uzņēmēju Gintaru Kavaci. Tagad īpašums nonācis citās rokās. “Kāpēc man jāiet prom no savām mājām? Esmu taču samaksājusi par īri krietni uz priekšu. Ceru, ka mani likums sargā,” saka Razuma.

Portāls pietiek.com vēsta, ka Valsts policijā sākts kriminālprocess par, iespējams, viltotu īres līgumu, ko parakstījusi Razuma. Dzīvoklis Vīlandes ielā, kurā mīt aktrise, pārdots izsolē tenisista Ernesta Gulbja mātes Milenas Gulbes-Kavaces firmas „Amber Holding Properties” parādu dēļ. Milena, kura nesen šķīrusi laulību ar Gintaru Kavaci, skaidro, ka viņai par to nav nekādas skaidrības, jo tā ir bijušā vīra lieta.

Jaunajam īpašniekam esot radušās aizdomas par iespējamu īres līguma viltošanu. Tajā esot dīvainības ar skaitļiem un figurējot Komerctiesību asociācijas šķīrējtiesa, kas līguma slēgšanas brīdī nemaz bijusi izveidota.

Pietiek.com vēsta, ka aktrise arī sākusi dīvainā veidā apliecināt savas tiesības palikt dzīvoklī, jo ik mēnesi ar notāra starpniecību maksājot jaunajam īpašniekam 142 eiro īres maksu, kaut gan līgumā, kuru parakstījuši arī liecinieki, esot skaidri norādīts, ka visu īres maksu par 50 gadiem īrniece nodod izīrētājam.

Sarunā ar „Kas Jauns” Razuma paudusi: “Jaunais īpašnieks, pērkot dzīvokli, nav iepazinies ar situāciju. Man žēl, ka viņš nenoskaidroja, ka dzīvoklim ir apgrūtinājums, lai gan pavisam negribas sevi saukt par apgrūtinājumu. Līdz ar to visa šī lieta ir jārisina juridiskā ceļā.”

Kļūdas līgumā droši vien ieviesušās sastādīšanas brīdī, bet tās esot pavisam nenozīmīgas. Līgumu, pēc Kavača pasūtījuma, sagatavojis kāds juridiskais birojs.

“Neesmu noskaņota šīs situācijas dēļ meklēt citu dzīvesvietu. Esmu pensijas gados, gribu te arī mierīgi un bez satraukuma pavadīt vecumdienas. Jaunais īpašnieks man piedāvāja kompensāciju, bet atteicos, jo nevēlos nekur iet prom,” piebilst Razuma.

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders, no "Izdevniecības Rīgas viļņi arhīva"