Ārgalis varētu kandidēt uz Rīgas mēra amatu
Bijušais Rīgas mērs Andris Ārgalis.
Politika
2013. gada 26. marts, 06:30

Ārgalis varētu kandidēt uz Rīgas mēra amatu

Jauns.lv

Bijušais Rīgas mērs Andris Ārgalis pašvaldību vēlēšanās varētu kandidēt uz Rīgas domes priekšsēdētāja amatu no Vidzemes partijas saraksta, ziņoja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma", atsaucoties uz neoficiālu informāciju.

Vidzemes partijas valdes loceklis, Valkas novada domes mēra amata kandidāts Vents Armands Krauklis LTV sacīja, ka partija startēs vēlēšanās arī Rīgā, taču vēl neesot pieņemts lēmums, vai to darīs ar atsevišķu sarakstu, vai arī kopīgā sarakstā ar kādu citu partiju.

Krauklis sacīja, ka rīdziniekiem, kuri vēlas kādas pārmaiņas, Rīgas mēra amatā būtu nepieciešams saimnieciskos jautājumus zinošs cilvēks, kurš varētu šīs pārmaiņas veikt. Turklāt Ārgalis esot mierīgs cilvēks, kurš spētu veidot sadarbību arī ar citām Rīgas domē ievēlētām partijām, skaidroja Krauklis.

No 2000. līdz 2001.gadam Ārgalis bija Rīgas domes priekšsēdētājs, pārstāvot TB/LNNK, bet no 2005.gada līdz 2009.gadam viņš bija Rīgas vicemērs, pārstāvot Tautas partiju.

Jau ziņots, ka Vidzemes partija pašvaldību vēlēšanās centīsies iegūt vismaz četru mēra amatu krēslus - Valkas, Alūksnes, Rūjienas un Aizkraukles pašvaldībā, aģentūru LETA iepriekš informēja Krauklis.

Tāpat kā līdz šim, arī pēc pašvaldību vēlēšanām, kas notiks šī gada 1.jūnijā, mēra amatā plāno palikt līdzšinējais Alūksnes novada priekšsēdētājs Aivars Fomins, Rūjienas novada pašvaldības priekšsēdētājs Guntis Gladkins un Aizkraukles novada domes priekšsēdētājs Leons Līdums.

"Plānojam kandidēt arī aptuveni piecās līdz sešās citās pašvaldībās, bet, tā kā pašlaik vēl nevaram precīzi neko prognozēt, būtu pāragri nosaukt iespējamos kandidātus deputātu vai mēru amatiem," sacīja Krauklis. Partijas saraksti vēl top, galvenās problēmas, jo sevišķi Valkas pašvaldībā, sagādā tas, ka potenciālo kandidātu ir daudz vairāk nekā vietu pašvaldībā.

Tomēr, prognozējot vēlēšanu rezultātus, Krauklis atzina, ka labs rezultāts Vidzemes partijai varētu būt gaidāms ne tikai Alūksnē, Valkā, Aizkrauklē un Rūjienā, bet arī Pļaviņās, Ķekavā un Inčukalnā, kur izteiktu līdera partiju līdz šim nav bijis un pastāv aktīva konkurence partiju starpā.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA