1dienas
19stundas
33minūtes
26sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Rīgas Motormuzeja rekonstrukcija ilgs līdz nākamā gada augustam
Līdz nākamā gada augustam Rīgas Motormuzejs būs slēgts. Tās ēkai tiks veikt septiņus miljonus vērta rekonstrukcija.
Kultūra

Rīgas Motormuzeja rekonstrukcija ilgs līdz nākamā gada augustam

Jauns.lv

Rīgas Motormuzejs pašreiz ir slēgts – vairāk nekā gadu ilgs tā rekonstrukcija. Tās veicēji sola, ka muzeja ēkas arhitektūra netiks mainīta, jo tā ir unikāla. Rekonstrukcija ilgs līdz nākamā gada augustam un tā izmaksās gandrīz septiņus miljonus latu.

Rīgas Motormuzeja rekonstrukcija ilgs līdz nākamā ...

Projektēšanas biroja „Arhis” arhitekts Arnis Kleinbergs skaidroja, ka ēka tiks modernizēta, lai uzlabotu tās energoefektivitāti un paplašinātu ekspozīcijas iespējas. Muzeja ēkai klāt vienīgi tiks piecelta piebūve ar kāpņu telpu un liftu, lai ērti varētu nokļūt muzeja trīs līmeņos. Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) klientu apkalpošanas centra ēka, kas tiks celta blakus, tiks savienota ar muzeju ar pāreju.

Plānots muzeja ēkā izveidot konferenču zāli, kuru attiecīgi varēs izmantot kā muzeja, tā CSDD vajadzībām. Pašu muzeja ēku plānots krāsaināk izgaismot un ierīkot zaļumu zonas.

Rīgas Motormuzejs direktors Aivars Aksenoks uzsvēra, ka muzejs jau pāris mēnešus gatavojies atstāt telpas, lai sagatavotu ēku rekonstrukcijai. CSDD valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš uzsvēra, ka ēka uz laiku tiks atdota būvniecības konkursa uzvarētājam - SIA „Skonto būve”, kuras vadītājs Guntis Rāvis savukārt atzina, ka tas ir liels gods - iegūt tiesības rekonstruēt šādu objektu ar interesantu arhitektūru.

23. aprīlī tika parakstīts līgums par Rīgas Motormuzeja ēkas rekonstrukciju un klientu apkalpošanas centra celtniecību. To parakstīja CSDD „Skonto būves” vadība.

Rīgas Motormuzeja rekonstruējamās ēkas platība ir 7700 kvadrātmetru, jaunbūve - 3000 kvadrātmetru. Plānots, ka muzejs apmeklētājiem durvis vērs 2014. gada augustā.

Rīgas Motormuzeja ēkas rekonstrukcijas izmaksās gandrīz septiņus miljonus latu.