Ar velomaratonu pa Vidzemes jūrmalu sāks velotūrisma sezonu
Ar velomaratonu pa Vidzemes jūrmalu sestdien, 25. maijā, tiks atklāta jaunā velosezona. Sestdienas vakarā Saulkrastos notiks lielais tūrisma sezonas atklāšanas koncerts, kurā uzstāsies Normunds Rutulis un Aija Andrejeva.
Novadu ziņas
2013. gada 22. maijs, 15:05

Ar velomaratonu pa Vidzemes jūrmalu sāks velotūrisma sezonu

Jauns.lv

Šajā nedēļas nogalē tiks dots starts Vidzemes Tūrisma asociācijas organizētajam četru posmu velomaratonam, vienlaicīgi atklājot velo tūrisma sezonu Latvijā. Četros velomaratona posmos riteņbraucējiem būs jānobrauc vairāk nekā 250 kilometru.

Vidzemes Tūrisma asociācijas valdes priekšsēdētājs Raitis Sijāts informē, ka, piesaistot dažādu fondu finansējumu, šobrīd ir izstrādāti un labiekārtoti vairāki interesanti velo tūrisma maršruti, kuri priecēs gan vietējos, gan arī ārvalstu velotūristus.

Velomaratona pirmā posma starts būs sestdien, 25. maijā, pulksten 10.00 Rīgā, Mežaparka BMX trasē. Dienas garumā paredzēts nobraukt 56 kilometrus, nokļūstot līdz Saulkrastiem, kur vakarā notiks sezonas atklāšanas svinības ar Normundu Rutuli, Aiju Andrejevu un citiem māksliniekiem.

Otrais no četriem velomaratona posmiem ieplānots jau nākamajā dienā, svētdien 26. maijā. No Saulkrastiem caur Tūju uz Salacgrīvu, pieveicot 77 kilometrus. Tas var būt gan kā turpinājums iepriekšējās dienas braucējiem, gan arī kā atsevišķs maršruts.

Trešais un ceturtais posms notiks vēlāk – pēc pāris mēnešiem. Svētdien, 27. jūlijā, ieplānots nobraukt 60 kilometrus maršrutā Ropaži - Ikšķile/Ogre – Ķegums, sestdien, 3. augustā, būs noslēdzošais posms - 57 kilometrus maršruts Saulkrasti - Bīriņu pils - Igates pils - Lielezers - Limbaži.

„Velomaratons nav sacensības, tas ir aicinājums aktīvi atpūsties draugu, ģimenes un domubiedru lokā, pa ceļam iepazīstot interesantas vietas. Velobrauciena laikā dalībnieki veiks vairāk kā 250 kilometru garu distanci, iepazīstot dabu un kultūru, baudot brīnišķīgas ainavas, piekrasti un apmeklējot interesantākos tūrisma objektus,” Kasjauns.lv informēja Sijāts.

“Velo tūrisms ir viens no Latvijas tūrisma potenciāliem. Te ir ļoti labas iespējas. Mēs esam veikuši ļoti lielu darbu, lai šos maršrutus iezīmētu, lai tos reklamētu ārvalstu izstādēs, lai šos maršrutus apkopotu speciālās kartēs, kā arī pilnveidot infrastruktūru,” turpina Sijāts, precizējot, ka infrastruktūras pilnveidošana nozīmē gan ceļa norādes, gan atpūtas vietas, gan maršruta iekļautas ēstuves un naktsmītnes, kuras īpaši pielāgotas velo tūristu specifiskajām vajadzībām.

Dalības maksa visos velomaratona posmos septiņi lati pieaugušajiem, desmit lati ģimenēm ar bērniem līdz 12 gadu vecumam, bet vienas dienas braucieniem attiecīgi divi un trīs lati. Dalības maksā iekļauta visu objektu apskate, ekskursijas, atpūtas pauzes ar uzkodām un droša brauciena norise. Velomaratonu vadīs žurnālists Uģis Joksts.

Velomaratona dalībniekus pavadīs speciāla pavadošā tehniskā automašīna, kurā būs pieci rezerves velosipēdi. Tiks nodrošināts arī transports dalībnieku un viņu velosipēdu nogādāšanai atpakaļ no Salacgrīvas uz Rīgu. Līdzīgi būs arī citos posmos. Pieteikšanās un plašāka informācija par velomaratonu internetā: www.vidzeme.com.

Kasjauns.lv/Foto: Evija Trifanova/LETA