Pedro Almodovars piedāvā: vasaras komēdija ar Penelopi Krūzu un Antonio Banderasu
Kadrs no filmas "Esmu uzbudināts".
Runā Rīga
2013. gada 23. maijs, 20:44

Pedro Almodovars piedāvā: vasaras komēdija ar Penelopi Krūzu un Antonio Banderasu

Jauns.lv

No 24.maija kinoteātrī Splendid Palace sāk demonstrēt Pedro Almodovara (Pedro Almodóvar) jaunāko filmu „Esmu uzbudināts” (I`m so excited) ar Penelopi Krūzu, Antonio Banderasu un Havjēru Kamaru galvenajās lomās.

Uz Meksiku lidojošā lainera reiss sākas kā parasti: pasažieri piesprādzējas, bet gaisa kuģa komandieris, ieslēdzis autopilotu, mierīgi aizmieg. Taču tieši virs okeāna izrādās, ka lidmašīna ir bojāta – pazūd internets, un viss reizē iziet no ierindas. Visus sagrābj bailes, šausmas un izmisums. Bezpalīdzīgajiem pasažieriem un ekipāžai, raugoties sejā nāvei, beidzot jākļūst pašiem par sevi.

Tāpēc nelaimīgajiem uz krītošās lidmašīnas borta neatliek nekas cits kā vien dziedāt un dejot, pievienojoties jautrajiem stjuartiem.

„Pedro Almodovars ir zināmākā un izaicinošākā spāņu kino režijas zvaigzne, kurš savu karjeru sācis 70 gados kā multimediju mākslinieks, mūziķis un komiksu autors. Viņš dievina cilvēku rakstura un uzvedības dīvainības, kas viņa filmu varoņus padara tik neatkārtojamus, mazliet trakus un aizkustinošus. Egocentriskais humors Almodovara filmām piešķirt kūsājošu enerģiju. Viņš pārgalvīgi miksē kino žanrus, nopietnību pārvērš par erotiskiem jokiem, bet cilvēku neirozes - dzīves baudās. Almodovars veido filmas kompleksus uzvarējušiem cilvēkiem, un katrs viņa jaunais kino var būt brīnišķīga terapija dzīves prieka atgūšanai,” par režisora daiļradi saka kinokritiķe Daira Āboliņa.

Ar filmu „Esmu uzbudināts” aprīlī tika atklāts arī Losandželosas filmu festivāls.

Šajās brīvdienās un nākamnedēļ kinoteātrī Splendid Palace arī Baza Lurmena ("Mulenrūža", "Romeo un Džuljeta") grandiozais „Lielais Getsbijs”, Kannu Kinofestivāla konkursa programmas filma „Renuārs”, Ivara Selecka dokumentālā filma „Kapitālisms Šķērsielā”, franču komēdija „Populārā jaunkundze”, Jāņa Norda „Mammu, es tevi mīlu” u. c.

Karlīna Timofejeva/Publicitātes foto

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību