"Zirgu pastā" notiks Kultūras akadēmijas absolventu, topošo aktieru un režisoru festivāls
Šogad Latvijas Kultūras akadēmiju absolvēs apvienotais aktieru un režisoru kurss, kurš četrus gadus studējis režisoru asociētā profesora Mihaila Gruzdova un docentes Indras Rogas vadībā.
Kultūra
2013. gada 29. maijs, 07:02

"Zirgu pastā" notiks Kultūras akadēmijas absolventu, topošo aktieru un režisoru festivāls

Jauns.lv

Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) no 1. līdz 10. jūnijam LKA teātra mājā "Zirgu pasts" rīko bakalaura programmas "Mākslas" Dramatiskā teātra aktiera un režijas mākslas apakšprogrammu absolventu festivālu, informēja LKA ārējo sakaru un komunikāciju speciāliste Aija Melbārde.

Plašākai publikai būs iespēja dažādās lomās ieraudzīt Lauru Atelsoni, Rūtu Dišleri, Anci Muižnieci, Alisi Polačenko, Lieni Mariju Sebri, Lauru Zundu, Pēteri Galviņu, Kristapu Ķeseli, Uldi Siliņu, Jurģi Spulenieku, Mārtiņu Upenieku un Kasparu Zāli, kā arī jaunos režisorus Paulu Prozoroviču, Viesturu Roziņu, Reini Suhanovu, Georgiju Surkovu un Jāni Znotiņu.

Jaunie aktieri jau atveidojuši lomas gan uz "Dirty Deal Teatro" un Ģetrūdes ielas teātra, gan arī uz Nacionālā un Dailes teātra skatuvēm, izmēģināti spēki arī TV un kino, savukārt režisori jau debitējuši ar savām pirmajām izrādēm festivālā "Patriarha Rudens", "Dirty Deal Teatro", kā arī Valmieras un Daugavpils teātrī, norādīja Melbārde.

"Zirgu pastā" 1., 2. un 6.jūnijā būs skatāma Gunāra Priedes "Pārventas hetēra", režisore Māra Ķimele; 3.jūnijā – koncertizrāde "Mocartiāna", muzikālais vadītājs Roberts Hansons; 4., 5.jūnijā – Pšemislava Voicešeka "Bogušs", režisori Indra Roga un Mihails Gruzdovs, scenogrāfs Oskars Dreģis; 7.jūnijā – dejas izrāde "Mīlestības variācijas" (Artūra Maskata mūzika), horeogrāfi Rita Grīnfelde, Gunta Bāliņa, Iļja Vlasenko; 8.jūnijā – izrāde pēc Hansa Kristiana Andersena darba motīviem "Īkstīte", režisori Jānis Znotiņš un Dana Čerņecova, scenogrāfs Oskars Točs; 9.jūnijs – izrāde pēc Fjodora Dostojevska romāna motīviem "Puikas", režisori Indra Roga un Mihails Gruzdovs, scenogrāfs Oskars Točs.

Savukārt klubā "Depo" 10.jūnijā varēs noskatīties Rūdolfa Minga "Minga rēgus", režisors Lauris Gundars.

Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības tīklā.

BNS/ Publicitātes attēls