Ar līksmu sadziedāšanos Cēsīs izskan ikgadējās "Imantdienas". FOTO. VIDEO
„Imantdienu” koncertprogrammas noslēgumā visiem labi zināmas komponista Imanta Kalniņa melodijas atskaņoja grupa „Autobuss debesīs” un dziedošie aktieri: Karīna Tatarinova, Maija Doveika un Artis Robežnieks.
Kultūra
2013. gada 14. jūlijs, 19:18

Ar līksmu sadziedāšanos Cēsīs izskan ikgadējās "Imantdienas". FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Katru gadu Cēsu pils parkā satiekas ļaužu tūkstoši, lai kopīgi klausītos tautā mīlētā komponista Imanta Kalniņa daiļradi mūzikas svētkos „Imantdienas”.

Kā jau katru gadu, skatītāju straumes plūda uz Cēsīm, lai skaistajā Cēsu pils parka estrādē saulainā pievakarē baudītu emocionālu komponista Imanta Kalniņa daiļradei veltītu koncertu.

Šogad „Imantdienu” koncerts sastāvēja no trīs daļām. Vispirms koncertu komponista vadībā atklāja grupa „Turaidas Roze”, kas atskaņoja komponista jaundarbu „Dzejnieks un Nāra — Turpinājums”. Kopā ar grupas instrumentālistiem muzicēja solisti Uģis Roze, Jēkabs Kalniņš (Rīgas Doma kora skola) un Līga Priede.

Koncerta otrajā daļā uzstājās pērn vasaras nogalē izveidotais Imanta Kalniņa mūzikas projekts „Raxtu Raxti”, kas apvieno vairākus grupas „Autobuss debesīs” mūziķus, tostarp komponista dēls Marts Kristians Kalniņš, un folkmūzikas pārstāvjus Kristīni Kārkli–Puriņu un Edgaru Kārkli.

„Raxtu Raxti” atskaņoja pazīstamas Imanta Kalniņa melodijas tautas mūzikai pietuvinātā skanējumā, izmantojot ne vien klasiskos, bet arī tautas mūzikas instrumentus: kokles, dūdas un citus.

2013. gada Imantdienas Cēsīs

Pēc emocionālajiem „Raxtu Raxti” priekšnesumiem koncerta trešajā daļā leģendāras un visiem labi zināmas komponista melodijas atskaņoja grupa „Autobuss debesīs” un dziedošie aktieri: Karīna Tatarinova, Maija Doveika un Artis Robežnieks.

Koncerts kā ierasts noslēdzās ar jautru mākslinieku un skatītāju sadziedāšanos un dejām. Skatītājiem atvadu vārdus sacīja arī komponists Imants Kalniņš, kurš otro un trešo koncerta daļu vēroja skatītāju rindās kopā ar dzīvesbiedri Agru Kalniņu.

20. jūlijā, no pulksten 21.25 „Imantdienu” koncerts būs skatāms Latvijas Televīzijas 1. kanālā.


Kasjauns.lv/ Foto: Inta Mengiša

/

Video: LTV Panorāma