Kulta drāma "Staigājošie miroņi" ASV sasniedz skatītāju rekordu
Kultūra
2013. gada 15. oktobris, 14:22

Kulta drāma "Staigājošie miroņi" ASV sasniedz skatītāju rekordu

Jauns.lv

Populārā šausmu un spriedzes seriāla "Staigājošie miroņi" ("The Walking Dead") jaunākās, 4. sezonas pirmo sēriju ASV ir noskatījies 16,1 miljons skatītāju, kas ir rekordaugsts rādītājs un par pieciem miljoniem pārsniedz 3.sezonas pirmizrādes skatītāju skaitu, informēja "Fox International Channels"(FIC) sabiedrisko attiecību konsultants Kārlis Bikšus.

No 16,1 miljona skatītāju lielākais skaits interesentu bija vecuma grupā no 18 līdz 49 gadiem - 10,4 miljoni cilvēku.

Seriāls ar jauno rekordu ASV tālrādes aparātos atgriezās svētdien, 13.oktobrī. Salīdzinājumā ar 2.sezonas pirmizrādi skatītāju pulks 4.sezonā ir divkāršojies. 2.sezonas pirmo sēriju Savienotajās Valstīs pie TV aparātiem vēroja 7,26 miljoni fanu.

Pirmdien, 14.oktobrī, "Staigājošo miroņu" pirmo sēriju TV kanāls FOX izrādīja arī Latvijā un daudzās citās valstīs. Pašlaik dati par seriāla pirmizrādes skatītāju pulku Latvijā un globālā mērogā vēl tiek apkopoti.

Seriāls stāsta par šerifa palīgu Riku Graimsu, kurš pēc pamošanās no komas saprot, ka pēc šausminoša apokaliptiska notikuma pasauli ir apsēduši asinskāri zombiji jeb miesu ēdoši staigātāji. Vīrietis dodas savas ģimenes meklējumos un sastopas ar vairākiem citiem izdzīvojušajiem.

4.sezonā drošsirdīgais Riks ar līdzbiedru grupu skarbos apstākļos turpina cīņu par izdzīvošanu un meklē drošu patvēruma vietu. Vai dramatiskajā cīņā par eksistenci viņi spēs atrisināt savstarpējas nesaskaņas un saglabāt cilvēcību?

Seriāls, kurš debitēja 2010.gada 31.oktobrī, Viso Svēto jeb Helovīna dienā, nominēts daudzām balvām un saņēmis kopumā 11 balvu, tostarp "Zelta globusu" kā labākais televīzijas drāmas seriāls un divas prestižās "Emmy" balvas.

Jaunajā sezonā galvenajā lomā atkal redzams 40 gadu vecais britu aktieris un režisors Endrjū Linkolns, kurš Latvijas skatītājiem pazīstams ar lomu romantiskajā komēdijā "Tāda ir mīlestība" ("Love Actually"). 2001.gadā Linkolnu nominēja kinematogrāfijas balvai "Zelta globuss" par lomu dramatiskajā komēdijā «Skolotāji» ("Teachers"). Slavas zenītā viņš nonāca, atveidojot advokāta stažieri populārajā seriālā "Šī dzīve" ("This Life"). Linkolns ir spēlējis ne mazums lomu arī teātri, par savu aktierdarbu izpelnoties augstus kritiķu vērtējumus.

Seriāls "Staigājošie miroņi" ir veidots pēc Roberta Kirkmana tāda pašā nosaukuma komiksa motīviem.

Skaties seriāla "Staigājošie miroņi" 4.sezonu pirmdienās, plkst. 21.00!

Kasjauns.lv/Pulbilcitātes foto