Mārtinu Skorsēzi un Deividu Hokniju godina mākslas un kino ballē
Amerikāņu kinorežisors Mārtins Skorsēze.
Kultūra
2013. gada 5. novembris, 02:40

Mārtinu Skorsēzi un Deividu Hokniju godina mākslas un kino ballē

Jauns.lv

Amerikāņu kinorežisors Mārtins Skorsēze un britu mākslinieks Deivids Hoknijs godināti ikgadējā "Art + Film" ballē, kas tiecas tuvināt kino un mākslas industrijas Losandželosā.

Losandželosas apgabala mākslas muzeja pasākumu sestdienas vakarā kuplā skaitā apmeklēja Holivudas aktieri un kinostudiju darboņi. Skorsēze tajā tika godināts par muzeja filmu programmas glābšanu, kas finansiālu problēmu dēļ cieta grūtības, kā arī par veco filmu atjaunošanu.

1990.gadā Skorsēze nodibināja Filmu fondu, kas rūpējās par vecu filmu saglabāšanu. Sestdien viņš prezentēja četras franču režisores Agneses Vardas filmas, ko fonds atjaunojis.

70 gadus vecais kinorežisors pārējos apmeklētājus lūdza glābt filmas no laika zoba. "Kāds ir kino?" viņš teica. "Man ir tikai viena atbilde - tas ir nepieciešams. Lūdzu, neaizmirstiet to."

Hoknijs ir multimediju mākslinieks, kurš ilgus gadus darbojies Losandželosā. Viņam tika izteikta atzinība par darbiem, kuros iemūžināta pilsēta.

"Pirmoreiz ierados Losandželosā 1964.gada janvārī, kad tika celta šī ēka," pateicības runā teica 76 gadus vecais mākslinieks. "Tā kļūt arvien lielāka un lielāka."

Losandželosas apgabala mākslas muzejs ir viens no lielākajiem Losandželosā, un tam bijusi liela loma mākslinieku sabiedrības izveidošanā.

Uz balli bija ieradušās tādas filmu zvaigznes kā Vorens Bītijs, Toms Henkss un Džeina Fonda, savukārt britu dziedātājs Stings izklaidēja viesus.

Pasākuma laikā muzeja filmu programmai tika savākti līdzekļi 4,1 miljona dolāru (2,1 miljona latu) apmērā.

LETA/Foto: AFP/LETA