Notiks jauno dziedātāju cīņa par uzvaru konkursā "Putnu bērni"
Latvijas bērnu un jauniešu vokālistu konkurss "Putnu bērni" ir viens no senākajiem un nopietnākajiem jauno izpildītāju konkursiem Latvijā.
Kultūra
2013. gada 3. decembris, 11:25

Notiks jauno dziedātāju cīņa par uzvaru konkursā "Putnu bērni"

Jauns.lv

Nedēļas nogalē, 7. un 8. decembrī Kultūras centrā „Mazā ģilde” turpināsies XIII Latvijas bērnu un jauniešu vokālais konkurss „Putnu bērni”, kurā par uzvaru no 120 jaunajiem vokālistiem finālā tiksies 43 dalībnieki. Konkursa fināls notiks sestdien, 7. decembrī no plkst. 12.00. Savukārt svētdien, 8.decembrī plkst. 14.00 notiks uzvarētāju sveikšana un laureātu koncerts ar XII konkursa „Putnu bērni” Lielās balvas ieguvējas Ciras Toloradovas, Rīgas Tehniskās universitātes stīgu ansambļa „Gaiva”, vokālistu Madaras Dziedātājas, Alberta Mārča Bērziņa un pianista Māra Treija piedalīšanos.

Konkursā jaunie vokālisti dzied bez mikrofoniem un fonogrammām, izpildot obligāto un izvēles repertuāru četrās vecuma grupās, akadēmiskajā un estrādes kategorijā. Šogad konkursanti, izpildot obligāto repertuāru, godā cels dižo latviešu komponistu, jubilāru Jāzepu Vītolu, izpildot septiņas latviešu tautas dziesmu apdares.

Kā katru gadu, arī šogad konkursa dalībnieki vienosies kopdziesmā, izpildot latviešu tautas dziesmu komponista Pētera Plakida apdarē "Tumša nakte…". Kopdziesma konkursa noslēgumā jau tapusi par jauku tradīciju un tās autori iepriekšējos gados bijuši Latvijā populāri komponisti: Raimonds Pauls, Agija Pizika, Juris Kulakovs, Atvars Sirmais, Jānis Lūsēns, Selga Mence, kā arī ārvalstu mākslinieki - japāņu komponists Ruiči Sugimoto, Sezārs Franks u.c.

"Esam pagodināti jau 15 gadus strādāt kopā ar izcilo pasaules līmeņa vokālo pedagogu Anitu Garanču, veidojot mūsu konkursu un organizējot meistarklases. Lielu atbalstu, izvēloties obligāto repertuāru, sniegusi komponiste, profesore Selga Mence. Jau otro gadu konkursa žūrijā darbosies jaunā, vispusīgā dziedātāja un vokālā pedagoģe Baiba Berķe, bet pirmo reizi konkursantus vērtēs izcilā kamerdziedātāja un vokālā pedagoģe Antra Bigača - Jankava", raksturojot konkursu, saka tā veidotāji.

Latvijas bērnu un jauniešu vokālistu konkurss "Putnu bērni" ir viens no senākajiem un nopietnākajiem jauno izpildītāju konkursiem Latvijā. Izveidots 1998. gadā pēc RTU Studentu kluba direktores Asjas Visockas iniciatīvas. Viņa ir konkursa idejas autore, režisore un vadītāja līdz šim brīdim. Kopš konkursa pirmsākumiem konkursu atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, to rīko TUR Studentu klubs un Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrs „Mazā ģilde”.

Konkursu atbalsta SEB banka, SIA „BT – 1”, Latvijas Nacionālā opera, Latvijas Leļļu Teātris, SIA „Bonitta”, „Aqua Villa Spa”, SIA „Upe tuviem un tāliem”, apgāds „Kontinents”, izdevniecība „Musica Baltica”, SIA „Burdas salons”, SIA „Diogens”, firma „Krimulda”, SIA „Ķieģelītis”.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva/Foto: Agnese Gulbe, LETA