Populāri mākslinieki pārtop par meža zvēriem izrādē "Sniegbaltītes skola". FOTO
Te nu viņi visi ir! Izrādes „Sniegbaltītes skola” jautrie un pozitīvi noskaņotie dalībnieki. No kreisās aizmugurē: ezis Enriko Avots, vārna Jānis Jarāns, āpsis Dainis Porgants, zaķēns Maija Romaško, Sniegbaltīte Liene Šomase, sala vectēvs Jānis Kirmuška, vāverīte Jūlija Ļaha, lācene Laila Kirmuška, zaķēns Paula Dukure, vilcēns Jānis Buķelis un lācēns Jānis Elsts.
Kultūra
2013. gada 5. decembris, 12:18

Populāri mākslinieki pārtop par meža zvēriem izrādē "Sniegbaltītes skola". FOTO

Jauns.lv

Daudzas ģimenes ar nepacietību gaida, kad ieraudzīs muzikālo izrādi „Sniegbaltītes skola”, kura jau no 8. decembra būs vērojama VEF kultūras pilī.

Šī izrāde ir brīnišķīga izklaide un atpūta visai ģimenei. Vecākiem būs iespēja tikties ar jau sen pazīstamajiem un iemīļotajiem lugas varoņiem, savukārt bērniem tas būs īsts piedzīvojums, paverot „Sniegbaltītes skolas durvis”.

Izrāde ir veidota divos cēlienos ar vienu starpbrīdi, kura laikā bērniem būs iespēja tikties ar pasakas varoņiem klātienē, saņemt no viņiem piemiņas kartītes ar autogrāfu.

Muzikālās komēdijas pamatā ir leģendārā pasaka par „Sniegbaltītes skolu”, kas tapusi pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados (autors Gregorija Landau un komponists Gregorijs Teplickis).

Izrādes sižets vēsta par to, kā meža zvēri ar prieku dodas uz jaunatvērto Sniegbaltītes skolu, mācās lasīt, rēķināt un rakstīt, iegūst jaunus draugus, kā arī daži pamanās pastrādāt palaidnības. Taču galu galā saprot, ka skola ir vienīgais veids, kā būt vienlīdzīgam ar citiem meža iemītniekiem – gan prātā, gan veiklībā.

„Sniegbaltītes skolas” režisors ir Ivars Lūsis, kostīmu māksliniece ir Anita Znutiņa – Šēve, bet varoņi ir daudzi pazīstami mūziķi un aktieri. Mākslinieki jūtas priecīgi par iespēju spēlēt šajā izrādē, jo tās sižets ir pozitīvs un lieliski tiek parādīta meža iemītnieku daba. „Manis atveidotā vāverīte ir diezgan nešpetna, arī hiperaktīva. Viņa sākumā dara un varbūt dažkārt arī domā...” smejas vāverītes lomā esošā aktrise Jūlija Ļaha, kuru daudzi joprojām atceras kā seriāla „UgunsGrēks” Santas Ziemeles atveidotāju.

Uz skatuves amizantos tēlos mirdz arī ilggadējie skatuves kolēģi Janis Jarāns un Dainis Porgants. „Daudzi bērni droši vien nezina, kas tā tāda „Sniegbaltītes skola” ir, tāpat kā „Miedziņu” sen ir aizmirsuši. Taču šī izrāde ir ļoti jauka, sirsnīga un neviens nevienu neēd nost,” bilst Jānis Jarāns, kuram, atveidojot vārnu, nākas arī diezgan enerģiski kustēties. Taču tas aktierim grūtības nesagādājot, viņš allaž uz skatuves ir labā formā. Savukārt viņa draugs Dainis Porgants atzīst, ka pirmo reizi iejūtas dzīvnieka tēlā, turklāt vēl āpša.

Savukārt Sniegbaltītes lomā iejūtas dziedātāja Liene Šomase, bet sala vectēva loma tikusi Jānim Kirmuškam. Pārējās meža iemītnieku lomās: lācene – Laila Kirmuška, vilcēns – Janis Buķelis, zaķēni – Santa Didžus, Paula Dukure, Maija Romaško, lācēns – Janis Elsts un ezis – Enriko Avots.

Biļetes uz izrādi „ Sniegbaltītes skola” var iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs, kā arī internetā www.bilesuparadize.lv.

Kasjauns.lv/ Foto: Mārtiņš Ziders