Citi sporta veidi

Melbārža un Ķibermaņa divnieki dalītā piektajā vietā pēc Pasaules kausa posma pirmā brauciena

Jauns.lv

Latviešu bobsleja piloti Oskars Melbārdis un Oskars Ķibermanis ieņem dalītu piekto vietu pēc Īglsas trasē Austrijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējā, sestā, posma divnieku sacensību pirmā brauciena.

Melbārža un Ķibermaņa divnieki dalītā piektajā vie...

Otrais brauciens sāksies plkst.18.45 pēc Latvijas laika. Sacensības tiešraidē translē Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Pirmo braucienu gan Melbārdis kopā ar Daumantu Dreiškenu, gan Ķibermanis ar stūmēju Vairi Leibomu veica 52,10 sekundēs, ieņemot dalītu piekto vietu. Pēc pirmā brauciena latvieši līderiem zaudē 0,32 sekundes.

Melbārdis un Ķibermanis pirmajā braucienā uzrādīja attiecīgi pirmo un otro labāko starta laiku.

Līderis pēc pirmā brauciena ir amerikānis Stīvens Holkombs, kurš par 0,22 sekundēm apsteidz šveicieti Beātu Hefti. Savukārt trešais vēl 0,02 sekundes nopakaļus ir krievs Aleksandrs Zubkovs, kurš par 0,04 sekundēm apsteidz vācieti Frančesko Frīdrihu.

Pēc tam svētdien bobslejisti Īglsā aizvadīs četrinieku sacensības.

Pēc šī posma noslēdzas sportistu atlases Soču ziemas olimpiskajām spēlēm. Latvija uz Sočiem dosies ar astoņiem sportistiem.

Pasaules kausa sezona noslēgsies ar sacensībām Kēnigzes trasē Vācijā 26.janvārī.

Pagājušajā posmā Sanktmoricā, Šveicē, ļoti veiksmīgas četrinieku sacensības izvadīja Melbārdis, kurš kā pilots tika pie savas otrās uzvaras karjerā. Līdz ar to latvietis pretendē uz Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) īpašo balvu 100 000 eiro apmērā, kas pienāksies tam sportistam, kurš uzvarēs sezonas pēdējās trīs sacīkstēs, turklāt visos sešos braucienos paliks nepārspēts. Pērn FIBT iedibināto balvu saņēma tieši latviešu skeletonists Martins Dukurs, kurš uz balvu pretendē arī šogad.

Atlase Soču olimpiskajām spēlēm ilgs līdz 19.janvārim. Ja Latvija pasaules rangā būs vismaz devītajā vietā, tā Olimpiādei kvalificēsies ar divām divnieku un četrinieku ekipāžām, bet labāko trijnieks, kas vairs nav sasniedzams, dotu iespēju piedalīties pat ar trim ekipāžām.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem Melbārdis ieņēma otro vietu, bet Uģis Žaļims un Ķibermanis palika attiecīgi 35. un 37.pozīcijā. Savukārt četriniekiem Melbārdis vēlreiz bija otrais, uzvarot neoficiālajā kombinācijas vērtējumā, bet Ķibermanis un Žaļims ieņēma attiecīgi 25. un 29.vietu.

Pagājušās sezonas beigās Melbārdis Sočos notikušajā Pasaules kausa posmā triumfēja četrinieku sacensībās, izcīnot savu pirmo uzvaru karjerā un nodrošinot otro vietu sezonas kopvērtējumā. Savukārt divnieku mačos viņš Sočos izcīnīja trešo vietu.

Žaļims šosezon Latvijai vērtīgos Nāciju ieskaites punktus pelnījis Eiropas kausā.

LETA