Milzu slaloma pirmajā braucienā Āboltiņai 61.vieta, vijolniece Vanesa Meja - pēdējā
Šīs 18 gadus vecajai Āboltiņai ir pirmās olimpiskās spēles karjerā.
2014. gada 18. februāris, 09:13

Milzu slaloma pirmajā braucienā Āboltiņai 61.vieta, vijolniece Vanesa Meja - pēdējā

Jauns.lv

Latvijas jaunā kalnu slēpotāja Agnese Āboltiņa pēc Soču olimpisko spēļu pirmā brauciena milzu slalomā ieņem 61.vietu, bet cita Latvijas pārstāve Lelde Gasūna izstājusies no sacensībām.

Āboltiņa trasi veica vienā minūtē un 31,85 sekundēs, kas bija par 13,97 sekundēm sliktāks rezultāts nekā pirmā brauciena uzvarētājai slovēnietei Tinai Mazei, kura iepriekš nobraucienā tika pie olimpiskā zelta.

Tikmēr Gasūna finišu nespēja sasniegt.

Otrajā vietā šajā braucienā finišēja zviedriete Džesika Lindela-Vikarbija, kura no Mazes šobrīd atpaliek 0,52 sekundes, bet 0,65 sekundes zaudē trešajā vietā esošā Nadja Fankīni no Itālijas. Pēdējo rezultātu - 26,98 sekundes zaudējot Mazei, uzrādīja Vanesa Vanakorna no Taizemes, kura vairāk pazīstama kā vijolniece Vanesa Meja.

Otrajam braucienam, kas norisināsies plkst.11 pēc Latvijas laika, kvalificējās visas 74 finišējušās sportistes.

Iepriekš bija plānots, ka sacensības tiks aizvadītas par pusotru stundu vēlāk, taču starta laiku ietekmēja nelabvēlīgie laika apstākļi.

Jau vēstīts, ka tikai 18 gadus vecā Āboltiņa supergigantā ierindojās 31.vietā, bet Gasūnai šis bija pirmais starts šajā Olimpiādē.

Šīs Āboltiņai ir pirmās olimpiskās spēles karjerā. Pirms pāris gadiem par Latvijas labāko kalnu slēpotāju tika uzskatīta Gasūna, bet kopš tā laika viņa vairakkārt guvusi smagas traumas, tāpēc tagad jau lielākās cerības tiek liktas uz Āboltiņu, bet lielus panākumus viņa vēl nav guvusi.

Gaidāms, ka Āboltiņa tiks pieteikta dalībai arī slaloma sacensībās. Lielākās cerības sportiste liek tieši uz sacensībām slalomā.

Latviju pirmoreiz kalnu slēpošanā pārstāv uzreiz pieci sportisti, turklāt viņi visi to paveikuši pašu spēkiem, izpildot nepieciešamos kvalifikācijas normatīvus. Līdz šim Latvijai kalnu slēpošanā bagātīgākās bija 1936. un 2010.gada olimpiskās spēles, kad uz starta stājās pa trim sportistiem.

LETA, BNS, Foto: AFP/LETA