Jaunā kalnu slēpotāja Āboltiņa nesasniedz finišu milzu slalomā; Vanesa Meja finišē pēdējā
Agnese Āboltiņa sekmīgi veica pirmo braucienu, ierindojoties 61.vietā un kvalificējoties otrajam braucienam.
2014. gada 18. februāris, 13:15

Jaunā kalnu slēpotāja Āboltiņa nesasniedz finišu milzu slalomā; Vanesa Meja finišē pēdējā

Jauns.lv

Latvijas jaunā kalnu slēpotāja Agnese Āboltiņa otrdien nesasniedza finišu Soču olimpisko spēļu milzu slaloma otrajā braucienā.

Āboltiņa sekmīgi veica pirmo braucienu, ierindojoties 61.vietā un kvalificējoties otrajam braucienam. Tajā latviete finišu sasniegt nespēja.

Jau vēstīts, ka pirmajā braucienā izstājās cita Latvijas kalnu slēpotāja Lelde Gasūna.

Kā zināms, par olimpisko čempioni milzu slalomā otrdien kļuva slovēniete Tina Maze, izcīnot savu otro augstākā kaluma godalgu šajā Olimpiādē.

Slovēnijas kalnu slēpotāja divu braucienu summā tikai par septiņām sekundes simtdaļām apsteidza austrieti Annu Feningeri.

Tikmēr bronzas godalgu otrdien ieguva 2010.gada Vankūveras olimpisko spēļu čempione milzu slalomā Viktorija Rebensburga no Vācijas, kura no uzvarētājas atpalika par 0,27 sekundēm.

Savukārt pazīstamajai vijolniecei Vanesai Mejai izdevās sasniegt finišu arī otrajā braucienā, kas viņai deva pēdējo, 67.vietu starp finišējušajām sportistēm.

Jau vēstīts, ka tikai 18 gadus vecā Āboltiņa supergigantā ierindojās 31.vietā, bet Gasūnai šis bija pirmais starts šajā Olimpiādē.

Šīs Āboltiņai ir pirmās olimpiskās spēles karjerā. Pirms pāris gadiem par Latvijas labāko kalnu slēpotāju tika uzskatīta Gasūna, bet kopš tā laika viņa vairākkārt guvusi smagas traumas, tāpēc tagad jau lielākās cerības tiek liktas uz Āboltiņu, bet lielus panākumus viņa vēl nav guvusi.

Gaidāms, ka Āboltiņa tiks pieteikta dalībai arī slaloma sacensībās. Lielākās cerības sportiste liek tieši uz sacensībām slalomā.

Latviju pirmoreiz kalnu slēpošanā pārstāv uzreiz pieci sportisti, turklāt viņi visi to paveikuši pašu spēkiem, izpildot nepieciešamos kvalifikācijas normatīvus. Līdz šim Latvijai kalnu slēpošanā bagātīgākās bija 1936. un 2010.gada olimpiskās spēles, kad uz starta stājās pa trim sportistiem.

LETA/Foto: AFP/LETA