Pasaules labākais futbolists Mesi arī lidojis lidmašīnā, kurā avarēja Brazīlijas futbola klubs
Lionels Mesi pirms mazāk nekā trim nedēļām lidoja tajā pašā lidmašīnā, kura vakar avarēja Kolumbijā.
Sporta zvaigznes
2016. gada 30. novembris, 07:25

Pasaules labākais futbolists Mesi arī lidojis lidmašīnā, kurā avarēja Brazīlijas futbola klubs

Jauns.lv

Pirmdienas naktī Kolumbijā nogāzās lidmašīna ar 81 cilvēku. Lidmašīnā atradās 72 pasažieri, tostarp Brazīlijas augstākās līgas futbola komandas "Chapecoense" pārstāvji, kas bija ceļā uz trešdienas maču Medeljinā, kā arī deviņi apkalpes locekļi. Tomēr pirms trim nedēļām šajā pašā lidaparātā lidoja arī pēdējo gadu pasaules labākais futbolists Lionels Mesi un Argentīnas izlase.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Argentīnieši ar šo pašu lidaparātu devās uz 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēli pret Brazīliju, kurā tika piedzīvots bezierunu zaudējums ar 0:3. Liktenīgajā lidmašīnā bez Mesi pirms trim nedēļām atradās arī tādi izcili futbolisti kā Havjērs Maskerano, Anhels di Marija, Gonsalo Igvains, Serhio Agvero un citi.

Aviokompānijas "Lamia" lidmašīna "BAE-146" 10. novembrī Argentīnas izlasi nogādāja no Buenosairesas līdz Belo Horizentei, kur notika abu valstsvienību spēle.

Kā ziņo Kolumbijas gaisa pārvalde, lidaparāts ar numuru "CP2933" kalpojis 17 gadu. Līdz ar to jāsecina, ka lidmašīnas vecumam nevajadzētu būt iemeslam, kāpēc tai radās problēmas elektrosistēmā, kas tiek uzskatīts par iemeslu šai traģēdijai.

Pats Lionels Mesi savā tvitera kontā atzīst, ka tiešām viņa valstsvienība lidojusi ar šo pašu lidaparātu, kā arī, daloties ar visdažādākajiem vēstījumiem izsaka līdzjūtība "Chapecoense" komandai, tās līdzjutējiem un bojāgājušo tuviniekiem. Tāpat pēdējo gadu pasaules labākais futbolists dalās arī ar emocionālu video, kurā tiek parādīts, kā šis brazīliešu klubs, kurš pēdējās sezonas sasniedzis līdz šim nepieredzētus panākumus sasniedz Dienvidamerikas otra prestižākā klubu futbola turnīra "Copa Sudamericana" finālu.

  Portāls Kasjauns.lv jau rakstīja, ka aviokatastrofā Kolumbijā gājusi bojā teju visa Brazīlijas futbola komanda “Chapecoense”. Lidmašīnā atradās 81 cilvēks, no kuriem 75 gājuši bojā. Aviokatastrofā izdzīvoja “Chapecoense” aizsargi Alans Rušelu, Helio Netu, komandas rezerves vārtsargs Džeksons Folmans, kā arī lidmašīnas borta inženieris, kāds žurnālists un stjuarte. Savukārt vienības pamatvārtsargs Markoss Danilu pārdzīvoja aviokatastrofu, bet mira slimnīcā. Chapecoense" bija ceļā uz "Copa Sudamericana" jeb Dienvidamerikas otrā prestižākā klubu turnīra pirmo finālspēli, kurā tai bija jātiekas ar Medeljinas "Atletico Nacional" komandu. Šī bija pirmā reize, kad Šapeko pilsētas klubs sasniedza kādu no kontinenta turnīra fināliem.

"Chapecoense" lidmašīnas avārija kļuvusi par vienu no traģiskākajām aviokatastrofām futbola vēsturē. Pirms 29 gadiem aviokatastrofā Peru gāja bojā 23 Limas "Alianza" komandas pārstāvji, bet 1949.gadā, ietriecoties baznīcā, gāja bojā 23 personas no Itālijas komandas "Torino" personāla. Savukārt 1993.gadā aviokatastrofā gāja bojā 22 Zambijas futbola izlases pārstāvji. Tāpat traģiskas katastrofas vēsturē piedzīvojušas arī Taškentas "Pahtakor" un Mančestras "United" vienības. Sportā šī ir lielākā traģēdija kopš 2011.gada 7.septembra, kad neilgi pēc pacelšanās avarēja lidmašīna ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Jaroslavļas "Lokomotiv", dzīvību zaudējot arī latviešu aizsargam Kārlim Skrastiņam.


Kasjauns.lv/Foto: Sputnik/Scanpix/LETA, AFP/Scanpix/LETA, AP/Scanpix/LETA