Doņeckā aplaupīta un aizdedzināta KHL kluba "Donbass" arēna. VIDEO. FOTO
Arēnā iebrukušie bruņotie vīrieši aizdedzināja arēnas kreiso flangu, kur izcēlās ugunsgrēks aptuveni 300 kvadrātmetru platībā.
2014. gada 27. maijs, 11:13

Doņeckā aplaupīta un aizdedzināta KHL kluba "Donbass" arēna. VIDEO. FOTO

Jauns.lv

Doņeckā otrdien aizdedzināta Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Doņeckas "Donbass" arēna "Družba", informē vietējie mediji.

Tiek vēstīts, ka naktī uz otrdienu arēnā iebrukuši bruņoti vīrieši, kuri sasējuši apsargus, aplaupījuši fanu veikalu, kā arī nozaguši biroja tehniku un klubam piederošu automašīnu.

Tāpat uzbrucēji iznīcinājuši arī serveri, kurā tiek saglabāta videokamerās fiksētā informācija, un aizdedzinājuši arēnas kreiso flangu.

Pēcāk izcēlies ugunsgrēks aptuveni 300 kvadrātmetru platībā, taču cietušo šajā negadījumā nav. Ugunsgrēka likvidēšanai tika piesaistītas desmit ugunsdzēsēju brigādes.

Vēlāk "Donbass" klubs klajā nāca ar oficiālu paziņojumu, kurā pauž sašutumu par notikušo.

"Klubs "Donbass", vienības fani un visi hokeja fani ir sašutuši par šādu rīcību un aicina visus tos cilvēkus, kuri joprojām jūt līdzi tā sauktās "Doņeckas tautas republikas" bandītiem, aizdomāties - vai tā ir nākotne, ko viņi vēlas sev un saviem bērniem," teikts paziņojumā.

Vēlāk ar savu paziņojumu sabiedrībai klajā nāca arī "Donbass" kluba prezidents Boriss Koļesņikovs, paužot apņēmību, ka jānoskaidro, kurš aiz tā visa stāv.

"Spēlētāji, kluba pārstāvji un tūkstošiem fanu ir sašutumā par šo rīcību, ko pastrādājuši tā sauktās DTR pārstāvji. Kā jau teicu to iepriekš, DTR ir kā Somālijas pirātu banda, kam nav vietas Donbasā," izteicās Koļesņikovs.

"Donbass" kluba prezidents sacīja, ka otrdienas laikā tiks izvērtēts nodarītais postījums "Družba" arēnai, lai pēc tam to 90 dienu laikā atjaunotu, jo jau ar septembra sākumu hallē ieradīsies jaunie hokejisti un daiļslidotāji. "Arēna tiks atjaunota pilnībā."

Klubs tāpat uzsver, ka "Družba" arēnai ir bagāta vēsture, jo tieši tur slavenais kārtslēcējs Sergejs Bubka 1993.gadā uzstādīja pasaules rekordu telpās, ko tikai šogad laboja francūzis Reno Lavilenjē.

Kā zināms, "Donbass" klubu pārstāv latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, bet tajā par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs.

Nākamgad Doņeckā iecerēts rīkot pasaules čempionāta pirmās divīzijas turnīru A grupai.

Deg Doņeckas "Donbass" arēna - video:

LETA/Foto: AFP/LETA