Aigars Cipruss atlaists no Baltkrievijas čempionvienības "Ņeman"
Aigara Ciprusa kādreiz vadītajai Grodņas "Ņeman" padevas pagalam nesekmīgs sezonas sākums.
Hokejs
2014. gada 15. septembris, 15:33

Aigars Cipruss atlaists no Baltkrievijas čempionvienības "Ņeman"

Jauns.lv

Latviešu hokeja speciālists Aigars Cipruss pēc neveiksmīga sezonas sākuma aizvadītajā nedēļas nogalē atlaists no Baltkrievijas spēcīgākā kluba Grodņas "Ņeman" galvenā trenera amata.

Šo sezonu "Ņeman" iesāka ar četriem zaudējumiem pēc kārtas, bet pie pirmā panākuma vienība tika sestdien, kad pēcspēles metienu sērijā ar 6:5 izbraukumā uzveica "Brest" hokejistus.

Tomēr jau svētdien kā Ciprusa aizvietotāju vienības vadība prezentējusi krievu speciālistu Vasīliju Spiridonovu, kurš pēdējos gados strādājis tikai Baltkrievijas čempionātā.

Pagaidām publiski nav pieejama informācija, kas notiks ar Ciprusa līdzšinējiem palīgiem, kuru vidū bija arī Latvijas speciālists Andrejs Ignatovičs.

"Ņeman" sastāvā spēlē arī Latvijas hokejisti Atvars Tribuncovs un Aleksejs Širokovs. Jaunās sezonas ievadā pieredzējušais Tribuncovs divos mačos izcēlies ar vienu rezultatīvu piespēli, bet Širokovs arī divās spēlēs savācis vienus vārtus un vienu rezultatīvu piespēli.

Kā zināms, iepriekšējā sezonā kopš janvāra Cipruss strādāja ar pašmāju klubu "Kurbads", kas Latvijas čempionāta noslēgumā izcīnīja sudraba medaļas. Pirms tam latvietis vadīja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B grupas komandu Viļņas "Baltika" no Lietuvas.

"Ņeman" komandu aizvadītajā sezonā līdz valsts čempionu titulam aizveda krievu speciālists Sergejs Puškovs, kurš savu amatu pameta, jo netika saņēmis pietiekami lielu algas pielikumu.

Līgums ar 42 gadus veco Ciprusu vasarā tika noslēgts uz vienu sezonu.

Pērnā gada pašā nogalē Ciprusa vadībā Lietuvas U-20 izlase izcīnīja otro vietu pasaules čempionāta otrās divīzijas A grupas sacensībās. Iepriekš Cipruss bijis arī Latvijas U-20 izlases galvenā trenera palīgs un īsu brīdi strādājis arī ar pieaugušo izlasi.

Kā hokejists Cipruss Latvijas izlasi pārstāvēja 11 pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs, kļūstot par vienu no valstsvienības visu laiku rezultatīvākajiem spēlētājiem.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA