Šķēpmetēji Sirmais un Mūze pamet Eiduku; Vasiļevskis kļuvis par treneri
Pagājušās sezonas Latvijas labākais šķēpmetējs Zigismunds Sirmais vairs neturpinās treniņus pie titulētās Valentīnas Eidukas.
Citi sporta veidi
2014. gada 16. oktobris, 12:49

Šķēpmetēji Sirmais un Mūze pamet Eiduku; Vasiļevskis kļuvis par treneri

Jauns.lv

Šķēpmešanas treneres Valentīnas Eidukas treniņu grupu atstājuši Līna Mūze, kā arī Zigismunds un Katrīna Sirmie, tāpēc pieredzējušā speciāliste darbu turpinās vien ar diviem audzēkņiem.

Kā pastāstīja 77 gadus vecā Eiduka, ar visiem trim sportistiem viņa šķīrusies draudzīgi.

"Nevarējām saprasties ar Zigismundu, bet ar Līnu man nebija nekādu problēmu. Tomēr šis bija labākais iznākums mums visiem," izteicās trenere. "Lai uzreiz visu nepārcirstu kā ar cirvi, turpinu strādāt ar Sintu Ozoliņu un Aneti Kociņu. Šīs sportistes ir paklausīgas, turklāt man stundu ziņā nebūs tik ilgi jāstrādā, jo gadi prasa savu."

Tāpat speciāliste izteica nožēlu, ka Olimpiskajā sporta centrā (OSC) pēc pludmales volejbola laukumu izveidošanas šķēpmetējiem atstāta vien maza "strēmelīte", kas nopietni apgrūtinās gatavošanos ziemas sezonā.

"Vairs nebūs vietas, kur skriet krustsoļus, sprintu, lēcienus un atstrādāt ieskrējienu," pauda Eiduka, vairākkārt uzsverot, ka viņai jādod ceļš jaunatnei. "Cik dzirdu, arī Vadims Vasiļevskis sācis strādāt par treneri, tiesa, laikam diemžēl Liepājā, nevis Rīgā, tomēr tik slikti ar treneriem mums nemaz nav un jaunie speciālisti aug."

Eidukas treniņu grupa jau sākusi gatavoties jaunajai sezonai. Kā izteicās speciāliste, Ozoliņas noskaņojums ir ļoti pozitīvs un, ja būs gribasspēks, ir iespējams arī sasniegt augstus rezultātus.

Tikmēr Mūze un Sirmais sarunā ar aģentūru LETA pagaidām atturējās nosaukt, kur turpinās savu treniņu darbu.

"Pats svarīgākais ir trenerītes veselība, tāpēc izlēmām veikt izmaiņas," pastāstīja Mūze. "Ja mēs gribējām kaut ko mainīt, tas bija jādara tagad, kad līdz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm atlikuši divi gadi. Tomēr esmu droša, ka trenerīte vēl parādīs, ko var iemācīt saviem audzēkņiem, un kopā ar Sintu aizbrauks uz Brazīliju."

Tikmēr Sirmais pauda cerību, ka uz olimpiskajām spēlēm tiks ne tikai viņš un Mūze, bet arī viņa jaunākā māsa Katrīna.

"Māsai būs grūtāk, tomēr mums visiem nosacījumi ir vienādi - jāizpilda konkrēti normatīvi," pauda Sirmais, kurš šogad no Latvijas šķēpmetējiem sasniedza vislabāko rezultātu.

Kā zināms, 2006. un 2008.gada Latvijas labākā trenere Eiduka izaudzinājusi divus olimpiskos medaļniekus - 2004.gadā viņas vadībā pie olimpiskās sudraba godalgas tika Vasiļevskis, bet četrus gadus vēlāk to pašu paveica arī Ainārs Kovals.

LETA/Foto: AFP/LETA