"Šahtar", "Bayern" un "Chelsea" graujošas uzvaras UEFA Čempionu līgā
Luišs Adrianu pret Borisovas "BATE" izcēlās ar pieciem precīziem sitieniem.
Futbols
2014. gada 22. oktobris, 10:51

"Šahtar", "Bayern" un "Chelsea" graujošas uzvaras UEFA Čempionu līgā

Jauns.lv

Ļoti rezultatīvas uzvaras UEFA Čempionu līgas spēlēs futbolā otrdien izcīnīja Vācijas vienība Minhenes "Bayern", Anglijas klubs Londonas "Chelsea" un Ukrainas spēcīgākā komanda Doņeckas "Šahtar".

Astoņās otrdienas spēlēs kopā tika gūti 40 vārti.

2013.gada sacensību čempione "Bayern" ar 7:1 (5:0) izbraukumā pieveica Itālijas vienību "AS Roma", piecus no vārtiem gūstot jau pirmajās 36 minūtēs.

Uzvarētājiem divas reizes precīzi sita Nīderlandes pussargs Arjēns Robens, bet pa reizei izcēlās Mario Gēce, Roberts Levandovskis, Tomass Millers, Franks Riberī un Kserdans Šakiri.

"Pirmajā puslaikā paveicām lielisku darbu, jo treneris (Hoseps Gvardiola) mūs bija ļoti labi sagatavojis," pēc mača izteicās Millers. "Puslaikā bijām vadībā ar 5:0, tomēr joprojām bija atlikušas 45 minūtes, un tas bija dīvaini."

Kā ziņots, vēl vienā E apakšgrupas spēlē otrdien pēc 13 mēnešu pārtraukuma laukumā atgriezās Latvijas izlases pussargs Aleksandrs Cauņa, kura pārstāvētā Krievijas čempionvienība Maskavas CSKA savā laukumā nospēlēja neizšķirti 2:2 (0:2) ar Anglijas spēcīgāko klubu Mančestras "City".

Cauņa laukumā tika sūtīts mača kompensācijas laikā, kad rezultāts jau bija 2:2. Septembrī bija apritējis gads, kopš pussargs nebija piedalījies oficiālās spēlēs.

Aizvadītajā mačā "City" komanda pirmajā puslaikā iekrāja divu vārtu pārsvaru, kad precīzi bija argentīnietis Serhio Agvero un Džeimss Milners. Otrā puslaika vidū vienus vārtus CSKA komandai atguva laukumā uz maiņu nākušais Seidū Dumbija no Kotdivuāras, bet 86.minūtē 2:2 no 11 metru soda sitiena atzīmes panāca izraēliešu pussargs Bibrass Natho.

Šis mačs risinājās aiz skatītājiem slēgtām durvīm. Maskavas klubam bez skatītāju klātbūtnes jāaizvada arī nākamās divas Čempionu līgas spēles savā laukumā. Šāds sods CSKA komandai piespriests par pārkāpumiem 17.septembrī notikušajā izbraukuma spēlē ar Itālijas vienību "AS Roma", kad Maskavas vienības līdzjutēji iesaistījās dažādos konfliktos un pauda rasistiskus saukļus.

E grupas kopvērtējumā pēc trim kārtām "Bayern" kontā ir deviņi punkti un pārliecinoša līderpozīcija. Otro vietu ar četriem punktiem ieņem "AS Roma", bet "City" un CSKA komandu kontā ir attiecīgi divi un viens punkts.

Septiņus vārtus izbraukumā guva arī "Šahtar" komanda, kas ar 7:0 (6:0) uzveica Baltkrievijas spēcīgāko komandu Borisovas BATE.

Šajā mačā ar pieciem precīziem sitieniem izcēlās brazīlietis Luišs Adrianu, kurš tagad kļuvis par pārliecinoši rezultatīvāko spēlētāju turnīrā, bet pa reizei izcēlās arī Alekšs Teikšeira un Duglašs Košta.

BATE komandas sastāvā mačam atkal nebija pieteikts Latvijas vārtsargs Germans Māliņš.

Vēl vienā šīs grupas cīņā grupas līderi "Porto" no Portugāles ar 2:1 (1:0) pārspēja Spānijas vienība Bilbao "Athletic".

Uzvaras vārtus 75.minūtē guva agrāk labi zināmais pussargs Rikardu Kvarežma.

H grupas kopvērtējumā "Porto" kontā ir septiņi punkti, tai ar pieciem punktiem seko "Šahtar", BATE vienība izcīnījusi trīs punktus, bet "Athletic" kontā ir viens punkts.

Tikmēr "Chelsea" G apakšgrupas mačā ar 6:0 (3:0) savā laukumā pārliecinoši pārspēja Slovēnijas vienību "Maribor".

Divus vārtus guva beļģu pussargs Edens Azārs, bet pa reizei sevi apliecināja arī Loiks Remī, kurš vēlāk laukumu atstāja traumas dēļ, Džons Terijs, Didjē Drogbā, savukārt Mitja Vilers bumbu ieraidīja pats savos vārtos.

"Sākām spēlēt jau no pirmās minūtes, un pat pēc puslaika pārtraukumā pie 3:0 puiši saglabāja labu ātrumu un spēles kvalitāti," izteicās "Chelsea" galvenais treneris Žuzē Mourinju.

Vēl vienā ļoti rezultatīvā mačā Vācijas vienība Gelzenkirhenes "Schalke 04" ar 4:3 (1:1) uzveica Lisabonas "Sporting" no Portugāles.

Jau 33.minūtē pie rezultāta 1:0 "Sporting" palika mazākumā, tomēr vēlāk spēja atspēlēties no 1:3 un panākt izlīdzinājumu. Tomēr jau kompensācijas laikā precīzs bija "Schalke 04" spēlētājs Ēriks Motings no Kamerūnas, kurš realizēja strīdīgā situācijā piešķirtu 11 metru soda sitienu.

Šīs grupas kopvērtējumā "Chelsea" kontā ir septiņi punkti, par diviem punktiem apsteidzot "Schalke 04". Savukārt "Maribor" un "Sporting" tikušas pie attiecīgi diviem un viena punkta.

Tikmēr F grupā Spānijas vienība "Barcelona" ar 3:1 (2:0) droši uzveica Amsterdamas "Ajax" no Nīderlandes. Pa reizei precīzi sita Neimars, Lionels Mesi un Sandro Ramiress.

"Aizvadījām skaistu pirmo stundu," izteicās "Barcelona" pussargs Ivans Rakitičs. "Šis bija mūsu labākais sniegums šosezon."

Savukārt vēl vienā mačā Francijas čempione Parīzes "Saint-Germain" ar 1:0 (0:0) izbraukumā panāca uzvaru pār Kipras spēcīgāko komandu Nikosijas "Apoel", vienīgos vārtus 87.minūtē gūstot Urugvajas izlases uzbrucējam Edisonam Kavani.

Pārējās astoņas trešās kārtas cīņas tiks aizvadītas trešdien.

Grupu turnīrā, kas risināsies līdz 10.decembrim, 32 komandas salozētas astoņās apakšgrupās. Pēc divu apļu sacensībām katras grupas divas spēcīgākās vienības iekļūs astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Čempionu līgas fināls nākamā gada 6.jūnijā norisināsies Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

Kā zināms, iepriekšējā sezonā par UEFA Čempionu līgas uzvarētājiem kļuva Madrides "Real", kas finālmačā papildlaikā ar 4:1 pārspēja citu Spānijas un Madrides komandu "Atletico".

LETA/Foto: AFP/LETA