Slavenais NHL kauslis Brašīrs 42 gadu vecumā atsācis profesionālo karjeru. VIDEO
Slavenais NHL kauslis Donalds Brašīrs 42 gadu vecumā atsācis profesionālo karjeru.
Hokejs
2014. gada 26. novembris, 13:43

Slavenais NHL kauslis Brašīrs 42 gadu vecumā atsācis profesionālo karjeru. VIDEO

Jauns.lv

Slavenais Nacionālās hokeja līgas (NHL) kauslis Donalds Brašīrs 42 gadu vecumā atsācis profesionālo karjeru, noslēdzot līgumu līdz sezonas beigām ar Zviedrijas augstākās līgas (SHL) klubu Ernšeldsvīkas "Modo", informē komanda.

%object=topobject%> Hokeju īsteni profesionālā līmenī Brašīrs nav spēlējis kopš 2010.gada, kad pameta Ņujorkas "Rangers" kluba sistēmu. Pēcāk viņš spēlēja Ziemeļamerikas Hokeja līgā (LNAH), kas ir zināma ar biežajiem kautiņiem, kā arī izmēģināja spēkus jauktās cīņas mākslas (MMA) sacensībās. Šajā sporta veidā viņš aizvadīja vienu cīņu, jau pēc 21 sekundes gūstot uzvaru ar tehnisko nokautu.

"Modo" komandas ģenerālmenedžera palīgs ir slavenais zviedrs Pēters Forsbergs, kurš 2005./2006.gada sezonā spēlēja kopā ar Brašīru Filadelfijas "Flyers" vienībā. Zviedrijas klubs amerikāni piesaistījis, lai viņš laukumā gādātu par gados jauno talantu drošību.

"Viņš ir tieši tāds spēlētājs, kāda mums trūkst. Viņš pievienos komandai devu fiziskā spēka un drošības," paudis Forsbergs.

Brašīrs NHL debitēja 1993./1994.gada sezonā, karjeras laikā pārstāvot Monreālas "Canadiens", Vankūveras "Canucks", "Flyers", Vašingtonas "Capitals" un "Rangers" komandas. Kopumā 1085 spēlēs viņš guva 88 vārtus un veica 126 rezultatīvas piespēles, nopelnot 2755 soda minūtes.

Sešu sezonu garumā Brašīrs, kuru uzskata par vienu no labākajiem NHL "policistiem", bija starp līgas līderiem saņemtajās noraidījuma minūtēs, bet pašlaik šajā rādītājā viņš visu laiku rupjāko hokejistu sarakstā ieņem 15.vietu.

Uzbrucējs 1997. un 1998.gadā pārstāvēja ASV izlasi pasaules čempionātā.

SHL kopvērtējumā MODO komanda pašlaik ieņem priekšpēdējo vietu 12 klubu konkurencē.

Donalds Brašīrs NHL laukumā - video:

LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video