3dienas
3stundas
08minūtes
08sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Bijusī futbola zvaigzne Djego Forlans sper soli tālāk tenisista karjerā; gaidāma debija augsta līmeņa tenisa turnīrā
foto: Getty Images
Djēgo Forlans tenisa kortā.
Citi sporta veidi

Bijusī futbola zvaigzne Djego Forlans sper soli tālāk tenisista karjerā; gaidāma debija augsta līmeņa tenisa turnīrā

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Novembra vidū jaunu ierakstu savā tenisista karjerā veiks bijušais augsta līmeņa futbolists Djego Forlans. Viņš piedzīvos debiju ATP "Challenger" raudzes turnīrā savā dzimtenē Urugvajā, iegūstot īpašo ielūgumu spēlēt dubultspēļu konkurencē.

Bijusī futbola zvaigzne Djego Forlans sper soli tā...

45 gadu vecumā profesionālajā tenisā debitēs bijušais Urugvajas futbolists Djego Forlans. Viņš pārī ar argentīnieti Federiko Koriju no 11. novembra piedalīsies dubultspēļu turnīrā “Uruguay Open”. Turnīrs norisināsies valsts galvaspilsētā Montevideo.

Forlans no 1997. līdz 2008. gadam bija profesionāls futbolists, pārstāvot tādas zināmas komandas kā Mančestras “United”, “Villarreal”, Madrides “Atletico” un Milānas “Inter”. Karjeras norietā uzbrucējs spēlēja tādās valstīs kā Japānā, Ķīnā un Indijā, kā arī dzimtenes klubā “Penarol”. Urugvajas futbola izlasē Forlans 112 spēlēs izcēlās ar 36 vārtiem. Karjeras laikā viņš kļuva par Premjerlīgas, UEFA Eiropas līgas un UEFA Superkausa ieguvēju, bet ar Urugvajas valstsvienību 2011. gadā viņš uzvarēja “Copa America”. 2010. gadā Forlans, kurš ar Urugvaju ieņēma ceturto vietu, tika atzīts par Pasaules kausa labāko futbolistu. 

Pirms futbolista karjeras Forlans pusaudžu gados labā līmenī nodarbojās ar tenisu un tieši šai nodarbei viņš pievērsās pēc aktīvo futbolista gaitu noslēgšanas. Viņš sāka piedalīties dažādos tenisa turnīros, pārsvarā ITF (Starptautiskās Tenisa federācijas) rīkotajās sacensībās vecuma grupā no 35+, 40+ un šobrīd 45 gadiem un augstāk. Šī gada jūnijā Forlans ar savu sniegumu piesaistīja mediju uzmanību, ITF1000 turnīrā Peru 45+ vecuma grupā aizspēlējoties līdz ceturtdaļfinālam. Trīs uzvaras turnīrā viņš izcīnīja, nezaudējot ne setā. 

Urugvajā rīkotais tenisa turnīrs ir atzīts ATP ietvaros zem “Challenger” ranga sacensībām, kas skaitās otrā līmeņa turnīri. Lai Forlans varētu piedalīties tajā, viņam piešķirts īpašais ielūgums jeb “wild card”. Dubultspēļu turnīrā bijušais futbolists spēlēs duetā ar argentīnieti Federiko Koriju, kurš ATP vienspēļu rangā ieņem 101. vietu. Savas karjeras laikā argentīnietis gan nav uzvarējis kādā no ATP turnīriem, bet rangā viņa augstākā vieta bijusi 49. pozīcija 2023. gadā. “Grand Slam” turnīros Korija nav ticis tālāk par trešo kārtu, kas noticis reizi “Roland Garros” kortos 2020. gadā. 

Tenisa turnīrs Montevideo tiek organizēts kopš 2005. gada. Vienspēlēs pēdējos divos gados par čempionu kļuvis kāds no argentīniešiem – 2023. gadā Fakundo Diazs Akosta, bet pirms diviem gadiem Genāro Alberto Olivjēri. Arī dubultspēlēs pirms gada triumfēja Argentīnas tenisisti Guido Andreozi/Gilermo Durans. Spēles Urugvajas tenisa turnīrā notiek uz māla seguma kortiem.