Igaunijas daiļslidotāja Solēna Mazinga: mani izvaroja, un esmu spiesta savu izvarotāju satikt sacensībās
foto: AFP/Scanpix
Solēna Mazinga

Igaunijas daiļslidotāja Solēna Mazinga: mani izvaroja, un esmu spiesta savu izvarotāju satikt sacensībās

Jauns.lv

Francijā dzimusī Igaunijas daiļslidotāja Solēna Mazinga šokējusi ar atklāsmi, ka pērn viņu izvaroja kāds sportists, turklāt ar viņu joprojām nākas redzēties sacensībās.

Igaunijas daiļslidotāja Solēna Mazinga: mani izvar...

21 gadu vecā Solēna ar šo briesmīgo notikumu dalījās savā "Instagram" kontā. "Šodien pienācis laiks man runāt. Es nekad neaizmirsīšu šīs sacensības pagājušajā sezonā. Viss šķita notiekam kā parasti, līdz viss mainījās. Tajā dienā cits sportists man seksuāli uzbruka. Šajā brīdī laiks sastinga un kopā ar to mana balss, es nedēļām ilgi klusēju, ieslēgta vientulībā, es neuzdrošinājos tajā dalīties," paziņoja Solēna, piebilstot, ka kādu dienu rada spēkus izkratīt sirdi saviem mīļajiem, kuri atgādināja, ka viņa nav viena un viņas klusēšana nedrīkst kļūt par nastu. Tādēļ viņa nolēmusi vērsties pie likumsargiem. "Es atsakos ļaut šai rīcībai palikt nesodītai," uzsvēra Solēna.

Vainīgās personas vārdu Solēna neatklāja, kā arī nenorādīja, tieši kad uzbrukums noticis. Viņa tikai pieminēja, ka uzbrucējs izmantojis brīdi, kad viņa atradās zāļu iespaidā, un vainīgā persona joprojām turpina piedalīties sacensībās. "Es tagad izsakos tādēļ, ka situācija nav mainījusies. Man ir neaptverami, ka joprojām jāsatiek šis cilvēks sacensībās, it kā nekas nebūtu noticis. Viņš izmantoja manu ievainojamību, zinot, ka es biju medikamentu ietekmē, un viņš redzēja, ka es tos lietoju, lai pastrādātu nelabojamo."

Solēna Mazinga (Solène Mazingue) ir franču daiļslidotāja, kas pašlaik pārstāv Igauniju. Ar savu pašreizējo partneri Marko Jevgēņiju Gaidajenko viņa 2021. gadā izcīnīja jauniešu "Grand Prix" bronzas medaļu, bet 2022, un 2024. gadā kļuva par Igaunijas čempioni, kā arī piedalījās 2022. gada Eiropas čempionāta finālā.

2022. gada 29. septembrī, gatavojoties "Finlandia Trophy" sacensībām, treniņu laikā Gaidajenko paklupa brīdī, kad viņš Mazingu turēja gaisā. Meitene ar galvu atsitās pret ledu, gūstot galvaskausa lūzumu un intrakraniālo asiņošanu. Pēc operācijas viņa kādu laiku pavadīja mākslīgā komā, viņas galvaskausā ārsti ievietoja četrus implantus. Sākotnēji Solēna treniņos lietoja ķiveri, un jau piecus mēnešus pēc operācijas piedalījās daiļslidošanas pasaules čempionātā, saprotamu iemeslu dēļ, augstus rezultātus negūstot.