RFS UEFA Eiropas līgas spēles plāno translēt maksas platformā 
foto: https://twitter.com/RFSDaily
Stefans Paničs un Jānis Ikaunieks spēlē pret Kipras APOEL.
Futbols

RFS UEFA Eiropas līgas spēles plāno translēt maksas platformā 

Kārlis Bērziņš

Jauns.lv

Pēc ilgas gaidīšanas “TV3 Group” paziņojusi, ka ir ieguvusi ekskluzīvas tiesības 2024./2025. gada sezonā translēt UEFA Eirokausu spēles, taču tās tiks pārraidītas “Go3” platformas “Extra Sports” pakā. Tas nozīmē, ka arī RFS spēles UEFA Eiropas līgā būs iespējams vērot tikai par maksu.

RFS UEFA Eiropas līgas spēles plāno translēt maksa...

Šīs vasaras beigās Latvijas Virslīgas čempione RFS nodrošināja dalību pēc spēka otrajā spēcīgākajā Eiropas klubu turnīrā – Eiropas līgā. Izšķirošajā “play-off” kārtā RFS divu spēļu summā pēcspēles sitienu sērijā apspēlēja Kipras APOEL. 2024./2025. gada sezona visos UEFA rīkotajos turnīros sāksies ar pavisam citu izspēles formātu – grupu turnīrus nomainīs līgas fāze, bet 32 komandu vietā piedalīsies 36. 

RFS pirmā spēle turnīrā gaidāma jau šo ceturtdien, 26. septembrī, kad izbraukumā būs jāspēkojas pret Bukarestes FCSB. Vēlāk 3. oktobrī Rīgā viesosies zvaigžņotā Stambulas “Galatasaray”, 24. oktobrī izbraukumā jācīnās pret Frankfurtes “Eintracht”, pēc kā sekos divas mājas spēles. 7. novembrī pretiniekos stāsies beļģu grands Briseles “Anderlecht”, bet 28. novembrī – Saloniku PAOK. 2024. gads tiks noslēgts 12. decembrī ar izbraukuma cīņu pret Telavivas “Maccabi”, bet pēdējie divi mači līgas fāzē norisināsies 2025. gada janvārī. 23. janvārī Latvijā viesosies slavenā Amsterdamas “Ajax”, bet nedēļu vēlāk viesos jācīnās pret Kijivas “Dynamo”.

Aktuāls bijis jautājums par spēļu translācijām, pirmdien skaidrību ieviešot “TV3 Group”. Iepriekš UEFA rīkoto Eirokausu translācijas Latvijas teritorijā piederēja straumēšanas platformai “Viaplay”, taču tā 2023. gadā paziņoja par aiziešanu no Latvijas tirgus, kas rezultējās vienošanās ar “TV3 Group” par to iegādāto raidtiesību pārņemšanu. Jau 2023./2024. gada sezonas beigās Eirokausi bija vērojami Go3 platformas “Extra Sports” pakā, un tieši šeit ari 2024./2025. gada sezonas laikā translēs UEFA Čempionu līgas, Eiropas līgas un Konferences līgas spēles, ieskaitot RFS mačus. 

Tas nozīmē, ka Latvijas līdzjutējiem par iespēju vērot RFS spēles būs jāiegādājas “Extra Sports” paka, kuru gan nevar abonēt kā vienīgo. Ar ikmēneša maksājumu 24,99 eiro mēnesī “Extra Sports” saturs atrodams “Sports Max” izvēlē. Bez “Extra Sports” šajā pakā atrodami “Eurosport” kanāli un visi kabeļtelevīzijas operatoros pieejami “Go3” sporta kanāli. Slēdzot līgumu uz 24 mēnešiem, “Extra Sports” paku iespējams izvēlēties kā papildus pakalpojumu pie “TV un Filmas” vai “Premium” opcijām. Abos gadījumos “Extra Sports” saturs maksā 12,99 eiro mēnesī, taču kopā ar “Premium” izvēli tas sastādīs 28,98 eiro mēneša maksājumu, bet ar “TV un Filmas” izvēli – 23,48 eiro mēnesī. 

Izvēli translēt pagaidām vienīgi “Extra Sports” pakā “TV3 Group” nav plašāk komentējusi. “Ar prieku paziņojam, ka nākamajās sezonās līdzjutēji varēs baudīt labāko futbolu pasaulē un sekot līdzi vadošajām pašmāju komandām un spēlētājiem no Baltijas,” izplatītajā paziņojumā medijiem citēts organizācijas sporta daļas vadītājs Raimonds Zeps.