Ostapenko sasniedz karjeras rekordvietu dubultspēļu rangā
foto: AFP/Scanpix
Aļona Ostapenko dubultspēlēs atkārtojusi savu vienspēļu rekordu - piektā vieta WTA rangā. Vienspēlēs Aļonai tas padevās jau tālajā 2018. gada martā.
Citi sporta veidi

Ostapenko sasniedz karjeras rekordvietu dubultspēļu rangā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā zaudējusi vienu vietu un ieņem 13. pozīciju, kamēr dubultspēlē viņa sasniegusi jaunu karjeras rekordvietu.

Ostapenko sasniedz karjeras rekordvietu dubultspēļ...

Arī šīs sezonas rangā Latvijas pirmā rakete noslīdējusi vienu ailīti zemāk un ieņem 12. vietu. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja jaunākajā rangā atguvusi trīs vietas un ieņem 138. pozīciju, bet Anastasija Sevastova un Diāna Marcinkēviča zaudējušas pa četrām pozīcijām un ieņem attiecīgi 367. un 379. vietu. Vēl Daniela Vismane atkāpusies par 20 vietām un atrodas 498. pozīcijā, trīs vietas rangā zaudējusi Kamilla Bartone (515.), bet vienu ailīti augstāk ir Sabīne Rutlauka (1069.). Tikmēr pa vienai pozīcijai zaudējušas Valērija Kargina (1154.) un Margarita Ignatjeva (1158.).

Ranga līdere joprojām ir poliete Iga Švjonteka, otro vietu saglabā baltkrieviete Arina Sabaļenka, kurai seko amerikāniete Džesika Pegula. Ceturtā joprojām ir Jeļena Ribakina no Kazahstānas,  piektā - Jasmīne Paolīni no Itālijas, sesto vietu saglabā amerikāniete Korija Gofa, septīto pozīciju - Džena Cjiņveņa no Ķīnas, bet astoto - Emma Navarro no ASV. No desmitās uz devīto vietu pakāpusies Daniele Kolinsa no ASV, bet no 11. pozīcijas uz desmito kāpumu veikusi čehiete Barbora Krejčīkova. Tikmēr labāko desmitnieku atstājusi grieķiete Marija Sakari, kura no devītās vietas noslīdējusi uz 17. pozīciju.

Dubultspēļu rangā Ostapenko  pakāpusies par vienu vietu augšup uz piekto pozīciju, kas ir viņas karjeras rekords. Darja Semeņistaja pakāpusies par četrām vietām uz 138. pozīciju, kas ir viņas rekordvieta, Vismane (252.) zaudējusi 55 vietas, Marcinkēviča (263.) atguvusi divas vietas, bet sešu vietu kāpums pavedies Bartonei (327.). Ignatjeva (859.) rangā vietu nav mainījusi, Daniela Dārta Feldmane (1266.) zaudējusi vienu vietu, Marina Markina (1276.) - divas, bet Kargina (1500.) noslīdējusi 105 pozīcijas zemāk.

Ostapenko pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku, kura arī šonedēļ sasniegusi karjeras rekordvietu, sasniedzot trešo pozīciju, šīs sezonas sieviešu duetu rangā ieņem pirmo vietu un ir garantējušas dalību sezonas noslēguma finālturnīrā dubultspēlēs. Ranga līdere dubultspēlēs pašlaik ir čehiete Kateržina Sinjakova.

Tikmēr Roberts Štrombahs jaunākajā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā ir atguvis septiņas pozīcijas un ieņem 430. vietu.  Kārlis Ozoliņš ir noslīdējis par vienu vietu zemāk un ieņem 685. pozīciju, bet Mārtiņš Rocēns ir zaudējis astoņas vietas un ieņem dalītu 1335. vietu.

Ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas un līderis joprojām ir itālietis Janiks Siners, aiz kura ir Aleksandrs Zverevs no Vācijas. Trešo vietu saglabā spānis Karloss Alkarass, ceturto - serbs Novāks Džokovičs, piekto ailīti saglabā krievs Daniils Medvedevs, kam seko tautietis Andrejs Rubļovs. Septītais ir amerikānis Teilors Frics, aiz kura ir polis Huberts Hurkačs, norvēģis Kaspers Rūds un bulgārs Grigors Dimitrovs, kurš noslēdz labāko desmitnieku.

Dubultspēļu rangā par karjeras noslēgšanu paziņojušais Miķelis Lībietis zaudējis 27 vietas un ieņem 397. pozīciju, Štrombahs (983.) atguvis četras vietas, Rocēns atkāpies par astoņām ailītēm (1127.), Ozoliņš atguvis 14 vietas (dalīta 1731.), bet Daniels Tens pakāpies deviņas vietas uz augšu (dalīta 2240.).