Ronaldu nosauc futbolistu, kurš varētu ieņemt viņa un Mesi vietu
foto: ZUMAPRESS.com
Ronaldu šobrīd tiek uzskatīts par vienu no pasaulē labākajiem futbolistiem.
Futbols

Ronaldu nosauc futbolistu, kurš varētu ieņemt viņa un Mesi vietu

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Futbola zvaigzne, “Madrides Real” leģenda Krištianu Ronaldu atklājis, kurš spēlētājs, viņaprāt, varētu pārspēt gan viņu, gan viņa konkurentu Lionelu Mesi.

Ronaldu nosauc futbolistu, kurš varētu ieņemt viņa...

Pēdējās divas desmitgades “Al-Nassr” ikona un “Inter Miami” zvaigznes ir bijušas dominējošie spēlētāji pasaules futbolā, taču pie futbola debesīm parādījušies jauni starmeši. Tā kā Ronaldu un Mesi tuvojas karjeras noslēgumam, Ronaldu jau ir norādījis, kurš spēlētājs varētu viņus pārspēt.

Sarunā savā “YouTube” kanālā ar bijušo komandas biedru Rio Ferdinandu portugāļu leģenda nosauca Laminu Jamalu par uzlecošo talantu, kuru vajadzētu vērot tuvākajos gados. “Laminā redzu milzīgu potenciālu, lielu talantu. Viņam ir vajadzīga veiksme, jo viņš ir ļoti jauns, es ceru, ka viņam neradīsies (fiziskas) problēmas,” sacīja futbolists.

Ronaldu turpināja slavēt Jamalu, uzsverot, ka jaunais talants sasniedz to, ko ne viņš, ne Mesi nav paveikuši tajā pašā vecumā. “Spānijas izlase ir ļoti laba. Es ticu, ka viņš būs viens no šīs jaunās paaudzes labākajiem spēlētājiem.”

Ronaldu ir daudz iemeslu slavēt Jamalu, kura straujais kāpums futbola virslīgā ir pārsteidzis visus. Barselonas brīnumbērns iegāja vēsturē kā jaunākais spēlētājs, kurš 2024. gadā ar Spānijas izlasi spēlēja, guva vārtus un uzvarēja UEFA Eiropas čempionātā.

17 gadus vecais futbolists turnīrā Vācijā atzīmējās ar četrām rezultatīvām piespēlēm. Driblējošais uzbrucējs pārspēja arī Ronaldu veikumu lielajos starptautiskajos izslēgšanas turnīros, kur viņš Portugāles izlases sastāvā izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, salīdzinot ar trim Jamalas piespēlēm Spānijas izlases sastāvā.

Barselonas komandas rindās Jamals kļuva par visu laiku jaunāko “La Liga” vārtu guvēju, gūstot vārtus pret “Granada” tikai 16 gadu vecumā.

Ceturtdien Jamals guva savus pirmos vārtus Čempionu līgā pret “Monaco”, kļūstot par otro jaunāko spēlētāju, kurš guvis vārtus šajā turnīrā, un viņam pietrūka tikai 28 dienu līdz komandas biedra Ansu Fati rekordam, kurš ir 17 gadus vecs.