Virslīgas mačā "Riga" svin uzvaru pār "Valmieru"
foto: Jānis Līgats/Tonybet Virsliga
Pirmā puslaika otrajā pusē un otrajā puslaikā vairāk uzbruka valmierieši, taču vārtus gūt neizdevās.
Futbols
Vakar 21:25

Virslīgas mačā "Riga" svin uzvaru pār "Valmieru"

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Ceturtdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 30.kārtas spēlē "Riga" savā laukumā ar 1:0 (1:0) pieveica "Valmieras" komandu.

Virslīgas mačā "Riga" svin uzvaru pār "Valmieru"...

15.minūtē pēc Papē Gejes tālās piespēles vienatnē ar valmieriešu vārtsargu Dāvi Ošu pa laukuma kreiso pusi nokļuva Ivans Erkjaga, raidot bumbu vārtos ar sitienu pāri vārtsargam - 1:0 "Riga" labā. Pirmā puslaika otrajā pusē un otrajā puslaikā vairāk uzbruka valmierieši, taču vārtus gūt neizdevās. "Riga" pēdējās četrās spēlēs uzvaras bija mijušās ar neizšķirtiem, 25.augustā neizšķirti spēlējot ar RFS (0:0) un 14.septembrī - ar "Audu" (2:2).

Valmierieši pēdējās trīs cīņās bija piedzīvojuši divus zaudējumus. Pēc zaudējuma "Tukums 2000"/"Telms" ar 2:3 un uzvaras ar 4:0 pār "Metta" pēdējā kārtā ar 1:2 tika zaudēts līderei RFS. "Riga" līdz 5.oktobrim nevar palīdzēt par spērienu pretinieku soda laukumā Denisam Meļņikam pēdējā mačā ar "Auda" diskvalificētais pussargs Brians Orosko, bet valmieriešiem vienas spēles diskvalifikāciju ceturtdien izcieta Kristers Aļekseičiks.

Šosezon pirmajā savstarpējā spēlē ar 2:1 uzvarēja "Valmiera", bet nākamie divi mači noslēdzās neizšķirti (1:1 un 2:2). Piektdien RFS savā laukumā spēlēs ar "Liepāju", sestdien "Tukums 2000"/"Telms" mājās tiksies ar "Daugavpili", bet svētdien "Metta" spēlēs ar "Jelgavu" un "Auda" - ar "Grobiņu"/LFS.

RFS 28 mačos ir sakrājusi 72 punktus, "Riga" komandai ir 69 punkti 30 cīņās, bet "Valmierai" ir 54 punkti 30 mačos. 27 spēlēs 38 punkti ir "Audai" un 29 mačos - "Daugavpilij". 29 cīņās 29 punkti ir "Grobiņai"/LFS, 28 punkti tikpat dueļos "Liepājai", 27 punkti 28 spēlēs "Tukums 2000"/"Telms", 26 punkti 29 mačos "Metta komandai un 21 punkts 29 spēlēs - "Jelgavai".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim. Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.